Política 10/10/2016

Deu països escolten Puigdemont a Madrid (però Espanya, no)

Deu ambaixadors assisteixen a la conferència del president de la Generalitat. El Govern de Rajoy no hi envia ningú. Tampoc hi havia dirigents del PP, del PSOE ni de C's

Marta Mollfulleda
1 min
Nou països escolten Puigdemont menys Espanya

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha participat aquest matí en un esmorzar informatiu a Madrid on ha defensat la necessitat de trobar una "solució política" per poder fer el referèndum a Catalunya i ha criticat la judicialització del procés per part de l'executiu de Mariano Rajoy. Puigdemont també ha emplaçat al govern espanyol ha tenir "coratge polític" per pactar les condicions i la pregunta del referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la compareixença hi han assistit 300 persones, entre les quals hi havia deu ambaixadors: els de França, Gran Bretanya, Holanda, Suècia, Dinamarca, Bèlgica, Irlanda, Grècia, Algèria i Egipte. La presència d'aquests nou ambaixadors ha contrastat contrasta amb l'absència de representació per part del govern espanyol.

Entre els assistents tampoc hi havia cap representant del PP ni de C's. Entre els que sí que han volgut acompanyar Puigdemont hi havia la plana major del seu partit, com els portaveus del Congrés i Senat Francesc Homs i Josep Lluís Cleries, i representants d'altres partits com la diputada d'ERC al Congrés, Teresa Jordà o l'exministre del PSOE Ángel Gabilondo. En representació d'En Comú Podem hi ha assistit Marcelo Expósito, secretari de la mesa del Congrés.

La consellera de Presidència, Neus Munté, el conseller de Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva i el delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell, han assistit també a la compareixença del president. El vicepresident del Parlament, Lluis Corominas hi ha assistit en representació de la cambra catalana.

stats