Política 29/05/2015

Qui és Diana Garcia i per què no vol ser regidora de Sant Jaume de Frontanyà?

La persona escollida pel PP per un únic vot al poble més petit de Catalunya diu a RAC1 que no pensa prendre possessió del càrrec perquè no té temps

Ara
2 min

Si heu sentit a parlar de les llistes fantasma i mai havíeu parat atenció per saber exactament què són, ara tenim un exemple per explicar-vos-ho: el cas de Sant Jaume de Frontanyà, el poble més petit de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ja us havíem dit que en les eleccions municipals de diumenge van sortir escollits dos regidors que es presentaven per ERC i una persona que es presentava pel PP, que va obtenir un únic vot d'un únic elector i així va obtenir la cadira de regidor.

Aquesta persona es diu Diana Garcia Rodríguez i el cap de llista d'ERC i futur alcalde, Rubén Lladós, explicava al programa 'La tribu', de Catalunya Ràdio, que ningú al poble sap qui és i que no s'havia posat en contacte amb ells.

Aquest matí, 'El món a RAC1' ha aconseguit entrevistar-la per telèfon i ha explicat que no pensa acceptar el càrrec de regidora. "Estic molt contenta i molt satisfeta, amb la debacle que hi ha hagut al nostre partit el resultat és digne de felicitació, però he decidit no acceptar el càrrec", ha assegurat.

Diana Garcia, que és germana de la diputada del PP al Parlament Eva Garcia, ha dit que no hi podria dedicar el temps necessari, i que per això declinarà ser regidora. "Llavors, per què s'ha presentat?", li ha preguntat el periodista Jordi Basté. "Fa un parell d'anys ens va arribar que algú de Sant Jaume de Frontanyà havia comentat que ens votaria. El PP em va oferir presentar candidatura i jo vaig acceptar; vaig presentar la llista amb molta il·lusió", ha respost. "I llavors per què ara ha dit que no?", ha insistit Basté. "Bé, no esperàvem entrar", ha contestat. Garcia ha obtingut l'acta de regidora gràcies a un únic vot d'un veí del poble. "Estic agraïda a la persona que em va votar", ha afirmat la candidata del PP, que ha promès visitar el poble –que encara no ha trepitjat mai– la setmana que ve.

Diana Garcia també ha denunciat assetjament laboral a l'empresa de càtering en la qual treballa pel fet de ser del PP. Segons ha assegurat, aquest ha estat un segon factor clau que ha fet que hagi renunciat a ser regidora.

stats