Política 25/05/2015

Quan un vot és un regidor: la llista fantasma del PP obté representació al poble més petit de Catalunya

A Sant Jaume de Frontanyà ha guanyat ERC, però el PP té un representant tot i obtenir només el suport d'un votant

Ara
1 min
Sant Jaume de Frontanyà

BarcelonaAl poble més petit de Catalunya, Sant Jaume de Frontanyà (Berguedà), ahir van votar 17 persones de les 23 que formen el cens. Quatre d'aquests 17 votants van votar en blanc, 12 més van triar ERC i només un elector va escollir el PP, que es presentava amb una llista fantasma. Però la llei electoral va fer de les seves, i va permetre que aquest únic vot als populars els donés un regidor, que serà l'únic del PP al Berguedà. ERC ha guanyat el govern del petit municipi, aconseguint 2 regidors.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cert és que les eleccions municipals són tota una experiència a Sant Jaume de Frontanyà. El 2011, un empat a vuit vots entre CiU i ERC va forçar el desempat. Com? Tirant una moneda a l'aire. El candidat d'ERC va quedar fora del consistori. Es dóna el cas que la cap de llista de CiU era la seva dona. Aquest any, però, ni CiU ni el PSC, que va guanyar fa quatre anys, s'han presentat.

I de poble petit en poble petit. A Gisclareny, també al Berguedà, CiU ha guanyat per unanimitat. De les 26 persones que tenien dret a vot, les divuit que van votar ho van fer per la candidatura convergent. El PP, que també es presentava amb una llista fantasma, no ha rebut cap vot.

stats