Política 19/09/2017

El Diplocat denuncia en un informe que l'Estat "amenaça els drets civils a Catalunya"

L'organisme envia el text a tots els seus contactes polítics i mediàtics internacionals

Acn
1 min
Manifestants davant del setmanari 'El Vallenc', on aquest matí hi ha entrat la Guàrdia Civil

BarcelonaEl Diplocat ha enviat aquest dimarts un informe a tots els seus contactes polítics i mediàtics internacionals on denuncia que l'estat espanyol "amenaça els drets civils a Catalunya". En el text, el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya avisa que "la llibertat de premsa, d'expressió i de reunió" estan en joc per les accions del govern espanyol per aturar el referèndum de l'1-O.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els valors europeus i els drets humans, la llibertat d'expressió, d'informació i de reunió estan sent violats per Espanya, que envia la policia a escorcollar redaccions i impremtes, a aturar i anul·lar reunions, a confiscar material del referèndum i a amenaçar amb la presó polítics escollits democràticament", assegura el text.

El document, de tres pàgines, recull informacions com la de l'escorcoll al setmanari 'El Vallenc' o el requeriment a TV3 que "s'abstingui" de parlar d'acords relacionats amb el referèndum. A més, l'informe explica que s'han tancat les pàgines web relacionades amb la votació de l'1-O i cita el tuit del periodista turc i dissident del règim d'Erdogan, Mahir Zeynalov, que va lamentar el que està passant a Catalunya i va assegurar que li recordava el que passa al seu país.

L'informe explica l'anul·lació de l'acte d'Anna Gabriel a Vitòria o la suspensió del de Madrid, que finalment es va fer en una localització alternativa, i també diu que la policia espanyola i la Guàrdia Civil estan mobilitzant agents de cara a l'1-O.

stats