Política 04/03/2015

El Diplocat incrementa de 80.000 a 100.000 euros les ajudes per a la internacionalització d'entitats catalanes

Els ajuts estan destinats a pagar les despeses relacionades amb la participació en reunions i conferències a l'estranger

Acn
1 min

BarcelonaEl Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) ha incrementat de 80.000 a 100.000 euros les ajudes per a la internacionalització d'entitats catalanes. El Diplocat ha presentat aquest dimecres la segona convocatòria d'ajuts per a la projecció internacional de les entitats catalanes corresponent al 2015, que s'obrirà aquest dijous i fins al 27 de març. Els ajuts estan destinats a pagar les despeses relacionades amb la participació en reunions i conferències a l'estranger, organitzades per federacions globals o continentals, amb l'objetiu de fer arribar una veu i una imatge de Catalunya el màxim de plural i diversa a l'exterior.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La reunió informativa, adreçada a totes les entitats catalanes que contribueixen a la internacionalització de Catalunya, es fa conjuntament amb la Federació d'Organitzacions Internacionalment Reconegudes (FOCIR), que s'encarrega de la gestió d'aquests ajuts. En l'acte hi ha intervingut el secretari general del Consell, Albert Royo, i la presidenta de la FOCIR, Mònica Sabata.

El Diplocat recorda que Catalunya disposa d'una xarxa d'entitats civils notable i aquestes juguen un paper cada cop més important a nivell internacional, actuant com a ambaixadores civils de Catalunya i exercint un rol d'actor en l'àmbit de la diplomàcia pública. En aquests moments, hi ha més de 250 entitats catalanes amb reconeixement internacional.

L'any passat, en la primera convocatòria d'aquests ajuts es van rebre 66 sol·licituds, de les quals se'n van atendre 40, per un import total de 80.000 euros. Els ajuts van servir per costejar un total de 96 viatges: 85 a Europa, 5 a Amèrica i 4 a Àsia. L'objectiu dels viatges era l'assistència a assemblees (26%), reunions (45%), congressos (22%), visites d'estudi (6%) i observacions internacionals (1%).

stats