Política 12/05/2014

La Diputació enviava requeriments a la presumpta homicida de Lleó des de fa més d'un any

El departament de personal de la corporació buscava Montserrat Triana Martínez González. Havia estat acomiadada fa dos anys i ella encara els reclamava

Ara
2 min

BarcelonaEl contenciós que mantenia amb la Diputació de Lleó Montserrat Triana Martínez González –una de les detingudes per l'assassinat de la presidenta de la corporació, Isabel Carrasco– venia de lluny. Tot i que algunes informacions que s'han difós aquest dilluns parlaven d'un acomiadament recent, al mateix perfil de Linkedin de Martínez constava que havia treballat a la Diputació fins al 2011. I un avís publicat al Butlletí Oficial de la Província el 28 de febrer del 2013 també dóna pistes de fins a quin punt s'havien deteriorat les relacions entre la corporació i l'antiga empleada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons aquesta comunicació, el departament de personal de la Diputació havia enviat una notificació al domicili que els constava com a habitual de Martínez i els havia estat retornat per Correus. Per aquesta raó es va publicar al butlletí que la buscaven i que li demanaven que s'hi presentés per "comunicar-li una resolució del 4 de febrer del 2013 relativa a expedient de declaració de lesivitat d'actes administratius dels quals era interessada". Una declaració de lesivitat és un mecanisme que serveix per revocar una decisió administrativa presa anteriorment per la mateixa administració que l'havia pres. Pot servir per revocar pensions, càrrecs i altres decisions.

Reclamava ella diners a la Diputació?

El cas és, de moment, un garbuix difícil de desfer. Paral·lelament a aquest avís publicat al Butlletí Oficial de la Província –que indica que Martínez havia evitat almenys durant una època respondre a les comunicacions de l'organisme–, fonts del ministeri de l'Interior han indicat a Europa Press que la presumpte homicida reclamava diners a la corporació. Segons aquestes dades, conegudes aquest dilluns a última hora, Martínez havia estat acomiada fa dos anys i considerava que encara se li devien compensacions econòmiques.

stats