Política 15/09/2017

Diputats danesos reclamen a Rajoy "diàleg polític" i critiquen les "accions repressives"

Disset legisladors del Parlament danès han enviat una carta al govern i al Congrés espanyols

Acn
1 min
La carta que els diputats danesos han enviat a Rajoy.

BarcelonaDisset diputats del parlament danès, de set grups polítics diferents, han demanat a través d'una carta al govern espanyol que jugui “un paper constructiu” i han reclamat al president Mariano Rajoy que dialogui “de forma immediata” amb les autoritats catalanes. En la missiva, els parlamentaris han expressat la seva "profunda preocupació” per la situació a Catalunya, que creuen que ha arribat “a un punt crític”. Asseguren que no entenen “per què no hi ha voluntat de diàleg” ni per què les autoritats espanyoles no estan responent davant la reclamació d’un referèndum. Les accions “repressives” dels últims dies, avisen, i les “creixents amenaces” als funcionaris, diputats, alcaldes, mitjans de comunicació, empreses i ciutadans “no seran la solució a un problema polític”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller d'Afers Exteriors, Transparència i Relacions Institucionals, Raül Romeva, ha difós la carta a través de les xarxes socials.

La carta destaca que “les amenaces i les accions judicials com a resposta no són la solució” i que són els polítics, “no els jutges ni les forces policials” els que haurien de gestionar en primer lloc les tensions polítiques “en qualsevol país democràtic d’Europa”.

Els diputats admeten que cada vegada se senten “més desconcertats i preocupats per l’aparent manca d'habilitats polítiques per abordar el que és essencialment un repte polític”.

Els diputats també creuen que el diàleg polític és l’única manera de rebaixar les tensions i aconseguir transformacions. “L'acord i la bona col·laboració seran l'únic resultat possible”, diuen.

Els diputats han enviat la carta al Congrés espanyol, al govern de Rajoy, al Parlament i al govern de Catalunya, i al Parlament i el govern de Dinamarca.

stats