CANVI DE CICL
Política 15/09/2014

ICV demana que el debat de política general no trenqui la unitat a favor de la consulta

Dolors Camats retreu a Duran i Junqueras la seva picabaralla i afirma que el PP veu amb "il·lusió" les "esquerdes" al bloc sobiranista

Efe
1 min

BarcelonaLa coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, ha avisat aquest dilluns que el debat de política general que arrenca aquesta tarda no hauria de servir per trencar la unitat de les forces polítiques catalanes que donen suport a la celebració d'una eventual consulta sobiranista el 9 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, Camats ha explicat que el seu grup traslladarà al president de la Generalitat i a la resta de partits el seu desig que "la unitat política no ens falli". "Esperem que les forces polítiques al voltant del dret a decidir ens posem d'acord i puguem impulsar un posicionament conjunt", ha dit Camats, en al·lusió a unes propostes sobiranistes a les quals li agradaria que se sumés el PSC.

Segons el seu parer, "avui als que ens enfrontem és a aquells que volen que la consulta no es faci".

Camats veu probable que el PP estigui veient amb "il·lusió" les "esquerdes" entre els partits que comparteixen que la consulta s'ha de celebrar, en al·lusió a les declaracions a favor de la "desobediència civil" del líder d'ERC, Oriol Junqueras, i les crítiques de Josep Antoni Duran i Lleida (UDC). "Vull creure que la voluntat de Duran, de la mateixa manera que la de Junqueras, és que el dia 9-N votem. I si tots dos volen això, no entenc què estan fent ", ha dit Camats.

La dirigent ecosocialista ha assegurat que ICV-EUiA ha defensat la desobediència civil en algunes ocasions, com quan el Govern va imposar uns límits de dèficit perquè, ha apuntat, "era una sagnia per a les polítiques de la Generalitat", o quan van reclamar blindar Catalunya de la LOMCE o de la llei sobre l'avortament que vol impulsar el ministre Alberto Ruiz-Gallardón.

stats