POLÍTICA
Política 30/08/2011

Dos senadors i un diputat del PSOE ja han anunciat que s'oposaran a la reforma constitucional

El diputat Antonio Gutiérrez va ser el primer a trencar files. A la cambra alta, els senadors del PSE Iñaki Zubero i Roberto Lertxundi també s'hi han mostrat contraris

Redacció
1 min

MadridEl PSOE intenta frenar les tensions internes que ha provocat el procés urgent de reforma de la Constitució al partit però no ha pogut impedir que dos senadors i dos diputats socialistes ja hagin avançat que s'hi oposaran. L'històric diputat Antonio Gutiérrez va ser el primer a alçar la veu contra la manera com s'estan fent els canvis a la carta magna. Gutiérrez, nascut a Oriola però diputat per Madrid, va ser secretari general de CCOO. A més, l'any passat va trencar la disciplina de vot socialista en la votació sobre la reforma laboral. Aquesta nit, s'han sumat a Gutiérrez els senadors del PSE Iñaki Zubero i Roberto Lertxundi. La direcció del grup podria demanar als parlamentaris contraris que no vagin al ple en què es debat la reforma, per tal de no tenir cap vot en contra dins de les files socialistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La reunió que durant més de quatre hores han mantingut aquest dilluns al Congrés els diputats i els senadors socialistes amb el candidat del partit a les generals, Alfredo Pérez Rubalcaba, a porta tancada, ha servit per evidenciar les escletxes que hi ha al partit dels socialistes espanyols. Molts dels presents han retret les formes i el moment que ha triat el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per anunciar la modificació de la Constitució. Consideren que s'ha fet de manera molt precipitada, en ple mes d'agost, i demanen que la mesura s'expliqui convenientment a la societat.

stats