Política 27/09/2013

"Si hagués estat president de la Generalitat, potser no hauria existit el tripartit": l'entrevista a Duran en 14 frases

El líder democristià defensa la tercera via en una entrevista a RAC1

Ara
2 min
LÍDER DES DE FA 30 ANYS
 Josep Antoni Duran i Lleida  és el màxim dirigent d'Unió des de l'any 1982.

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha defensat aquest divendres l'anomenada tercera via del procés sobiranista en una entrevista a RAC1 per mirar d'arribar a un pacte amb l'Estat a mig camí entre la independència i la situació actual. Duran defensa una consulta amb més d'una pregunta. Resumim l'entrevista en 14 frases:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre la pregunta

"Si hi ha només una pregunta, haurà triomfat la idea d'ERC".

"Intentaré que la pregunta o preguntes, o pregunta i respostes, de la consulta es defineixin entre CDC, Unió, ERC, ICV i tant de bo el PSC".

Estat propi i estat confederal

"L'estat propi també pot ser dins d'un estat confederal dins d'Espanya". "Jo no sóc antiindependentista, però no acabo de veure la viabilitat d'aquesta proposta".

Sobre el fet de publicar l'article a 'La Vanguardia' just abans del debat

"Pot semblar que he tocat el botet en vigílies del debat de política general". "Jo tampoc faig el que faig per fer carrera política, perquè seria masoquista, rebo bufetades a tot arreu, a Madrid i aquí. La meva carrera política està feta".

A Mas

"No subscric que només s'hagin acumulat decepcions sobre les terceres vies els últims cent anys".

Si hagués liderat CiU el 2003 no hauria existit el tripartit

"En un moment determinat vaig aspirar a ser president de la Generalitat, crec que hagués pogut ser-ho, crec que ho hauria pogut fer mitjanament bé. Potser no hagués existit el tripartit, però potser hauria estat possible una coalició dels socialistes amb mi. Però allò ja és pàgina passada".

La relació amb Mas i CDC

"Em vaig posar al servei del president Mas el dia següent. He estat lleial i ho seguiré sent mentre aquesta lleialtat sigui factible. I quan no, ens ho direm, i per tant arribarà el moment, si ha d'arribar, però tant de bo no arribi mai".

"No em plantejo la ruptura amb Convergència Democràtica. Però els fets poden portar situacions i conseqüències polítiques que un no vol".

La Via Catalana

"Nosaltres teníem gent a la Via i no anirem a la concentració del 12 d'octubre, és igual que ens hi convidi el PP. Vostè m'està parlant de dos extrems, tots dos respectables, i Unió és a l'espai central".

"Estic d'acord que hi ha un clamor popular. Fins al darrer segon intentaré arribar a un acord. Si no, i ja ho dic a l'article, al final això pot portar a una declaració unilateral d'independència que jo no vull per al meu país, perquè és deixar aïllada Catalunya durant molts anys".

Els paper dels mitjans

"Hi ha una caverna mediàtica a Catalunya. No s'està podent parlar amb llibertat".

Crítica a Jordi Basté

"Qui surt enfortit de tot plegat és ERC. Hi ha persones que, lliurement, estan alimentant les seves tesis, que avui són majoritàries. Vostè hi ha contribuït. És la meva opinió, i no és només meva".

stats