Política 05/06/2015

Duran: "Tinc tota la sensació que ERC farà tot el que pugui per no ajudar CiU"

Lamenta que els republicans no facilitin alcaldies allà on CiU és la força més votada, però reivindica també ajut a Barcelona

Ara
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha denunciat en la seva carta setmanal que ERC farà "tot el que pugui per no ajudar CiU a tenir alcaldies" allà on CiU és la llista més votada. Amb tot, el dirigent democristià fa referència especialment a la ciutat de Barcelona, on justament els convergents no són els més votats. "Sempre hi haurà excepcions que confirmaran la regla, però, pel que vaig veient per converses amb candidats d'Unió o informacions sobre candidats de CDC, ens tenen ganes", etziba tot fent referència als republicans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Quant a la pregunta sobre el full de ruta que aquesta setmana ha aprovat Unió de cara a la consulta interna del 14 de juny, Duran la defensa, tot i que és conscient que "rep i rebrà crítiques". "Hi ha qui la troba enrevessada. Tal vegada! Però no és enrevessada la situació política de Catalunya?", argumenta. De fet, defensa que reduir la pregunta a o un sí o un no a la independència hauria estat "menys inclusiu".

Duran assegura també que no es tracta d'una pregunta "trampa" perquè tothom pot dir el que pensa. Al seu parer, sí que seria trampa preguntar per una Catalunya independent dins de la Unió Europea sense dir que l'article 4 del Tractat o el 49 i 50 ho fan "inviable". "Perquè és obvi que la llei s'ha de complir per part de persones que sempre hem donat valor a la legalitat. O és que ara hem de fer de Colau i estem anunciant que la llei no la complirem si al nostre entendre és injusta?", assegura.

Finalment, el líder d'Unió reivindica que es poden defensar els anhels del poble català sense adoptar "posicions extremes" i deixa clar que la seva formació "opta per la moderació com a expressió del catalanisme compromès".

stats