Política 20/08/2015

L'Ajuntament de Barcelona debatrà l'adhesió a l'AMI abans del 27-S

CiU, ERC i la CUP arriben a un acord per demanar un ple extraordinari

Núria Orriols
2 min
Ple municipal a Barcelona, en una imatge d'arxiu / PERE TORDERA

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona discutirà i votarà la seva adhesió a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) abans del 27 de setembre. Així ho ha anunciat aquest dijous el líder d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, en roda de premsa, on ha explicat que CiU, ERC i la CUP han arribat a un acord per plantejar un ple extraordinari abans de les eleccions de setembre per debatre l'adhesió a l'associació independentista. Fins i tot, ha dit, es podria celebrar abans de l'11 de setembre –la petició ja s'ha registrat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En tenim prou per guanyar la votació", ha assegurat Bosch, ja que els tres grups sumen 18 regidors de 41 i creu que la resta de formacions no votaran en contra en bloc. Ara bé, l'adhesió a l'AMI requereix la majoria absoluta, és a dir, 21 regidors, que no tenen ara per ara garantits. "Haurem de treballar per aconseguir-los", ha afirmat, i "aconseguir un suport al més ampli possible".

Sobre el posicionament de Barcelona en Comú i l'alcaldessa Ada Colau, Bosch ha asseverat que els hauria "agradat" que la formació de l'esquerra alternativa s'hagués sumat a la petició però s'ha mostrat esperançat que el grup municipal votarà a favor de l'adhesió a l'AMI o donarà llibertat de vot als seus regidors.

Malgrat tot, Bosch no ha pogut assegurar que tots els regidors de les formacions que han impulsat la iniciativa –CiU, ERC i la CUP– votin a favor de la incorporació a l'entitat independentista. Cal tenir en compte que CDC i Unió mantenen grup conjunt al consistori però la federació està trencada per la qüestió independentista.

El republicà també ha explicat que ERC volia presentar de forma conjunta el "pas endavant", però que la resta de partits han preferit exposar-ho per la seva banda. "Nosaltres no ens hem volgut esperar més", ha afirmat el republicà, "estem molt satisfets".

stats