Política 28/07/2015

Albiol serà el candidat del PP de Catalunya el 27-S

El polèmic exalcalde de Badalona relleva Alícia Sánchez-Camacho com a cap de cartell dels populars

Sara González
2 min
Albiol, Levy i Camacho, després de la compareixença d'aquest migdia / CÈLIA ATSET

BarcelonaEl PP ja té candidat per al 27-S: l'exalcalde de Badalona Xavier García Albiol. Segons han explicat a l'ARA fonts del partit, els populars han optat finalment per rellevar Alícia Sánchez-Camacho i intentar així esmorteir la caiguda electoral que auguren les enquestes. I és que, tal com publica aquest dimarts l'ARA, encara que Camacho es veia "en plena forma" per seguir encapçalant la candidatura, des del carrer de Génova han preferit presentar un cap de llista amb perfil propi capaç d'esgarrapar vots més enllà del seu espectre polític en unes eleccions que ja d'entrada preveuen molt complicades.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els canvis no arriben només al cap de llista. El partit ha volgut completar l'entrada de cares noves situant de número dos Andrea Levy, que recentment ja va ser promocionada nomenant-la vicesecretària d'Estudis i Programes en l'equip de Mariano Rajoy. Com a número tres, Enric Millo, el dirigent que ha estat la mà dreta de Camacho durant els darrers anys.

Camacho, que ha assegurat que se sent "en plena fortalesa", ha explicat que per "responsabilitat i generositat" considera que és el moment de propiciar una "candidatura de renovació" per donar continuïtat a un "cicle d'èxit" que va tenir com a punt àlgid els 19 diputats aconseguits en les eleccions del 2012. "És important liderar un canvi perquè el projecte polític estigui per sobre dels interessos personals", ha argumentat Camacho, que ha lloat el "tàndem d'èxit" que, al seu parer, faran Albiol i Levy.

La líder del PP ha volgut deixar clar que ella continuarà com a presidenta del PP fins al congrés que el partit ha de celebrar l'any 2016 i que ho farà mantenint ferm el seu compromís amb el partit. De fet, ha anunciat nou nous càrrecs: Juan Milián serà el nou vicesecretari d'Estudis i Programes en substitució de Levy, que ha fet el salt a Génova, i es dóna més pes sumant l'àrea de comunicació a la vicesecretaria d'Acció Política que porta Millo. També ha nomenat Jordi Cornet com a director de la campanya del partit pel 27-S.

Com ja ha fet en els darrers mesos, Camacho ha alertat que les eleccions del 27-S seran "d'enfrontament i ruptura" i implicaran "inestabilitat i inseguretat" per a Catalunya. En aquest escenari ha reivindicat el paper del PP com a "fonamental" perquè, ha dit, són l'únic "vot útil" per garantir la recuperació econòmica, la convivència, la vertebració territorial, l'estabilitat i la seguretat dels catalans.

stats