Política 13/10/2012

Empresaris i alts funcionaris a Wert: "Ets el millor ministre"

Després de la clatellada institucional, Wert rep l'aclamació general al Palacio Real

Carles Torras
1 min
LA FAMÍLIA REIAL MIRA CAP A CATALUNYA
 Tot i l'absència del president Mas, el debat sobre Catalunya va marcar la recepció del Palau Reial. El príncep Felip va fer esforços per treure ferro a l'augment del sentiment sobiranista i va cridar a no fer cas de "l'escuma" creada pels polítics.

MadridL'esquena del ministre Wert aquest divendres lluïa més que de costum, de tantes mans que hi van aterrar en senyal de suport i admiració durant la recepció al Palacio Real. "Ets el millor ministre", s'acostaven a dir-li empresaris i alts funcionaris, mentre ell agraïa el gest sense amagar la seva satisfacció per haver acaparat tota l'atenció el Dia de la Hispanitat. El ministre d'Educació va dir que se sentia "orgullós i amb el suport de la resta del govern" i que accepta de bon grat el paper de portaveu de l'espanyolisme en l'executiu central.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un primer moment, l'acostament del rei a Wert durant la cerimònia de salutació institucional es va interpretar també com un gest de suport reial al ministre per les seves declaracions a favor d'"espanyolitzar els alumnes catalans". El mateix ministre va contribuir a la confusió al voltant de les paraules que li havia adreçat el monarca. Als periodistes que es van interessar pel sentit del comentari, els va respondre: "Ja us ho podeu imaginar". Tothom va creure que el rei havia passat a engruixir la llista de nous fans de Wert. Lluny de fer-se enrere, el ministre va insistir a defensar una línia dura d'actuació enfront de les reivindicacions catalanes. La jornada va fer un gir quan la cadena Cuatro va emetre les imatges subtitulades de la conversa entre el rei i Rajoy.

Podeu llegir la crònica a l'ARA Premium.

stats