POLÍTICA
Política 10/03/2014

Enric Millo: "Mas és antiespanyol i, en conseqüència, antieuropeu"

El portaveu del PP acusa el president de la Generalitat de treure's "conills del barret de copa" com la futura llei catalana de consultes per convocar una consulta que insisteix que no es podrà fer

Ara / Europa Press
2 min

BarcelonaEl portaveu del PP a Catalunya, Enric Millo, ha acusat aquest dilluns el president de la Generalitat, Artur Mas, d'haver-se tret la careta en afirmar que lluita contra l'estat espanyol i no contra el món per fer possible la consulta del 9 de novembre. Per Millo aquesta és la demostració que Mas "en realitat és antiespanyol i, en conseqüència, antieuropeu" i no catalanista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ha deixat clar que la seva prioritat no són els catalans, i sí lluitar contra Espanya. Reconeix que lluita contra una democràcia europea, perquè l'espanyola és una democràcia europea", ha sostingut en roda de premsa. Ha defensat així l'escrit que el govern de Mariano Rajoy ha enviat al Congrés en contra de la consulta, ha destacat que no diu res que no digui la Constitució i l'Estatut, i ha exigit a Mas que deixi d'enganyar els catalans traient-se "conills del barret de copa", com la futura llei de consultes catalanes.

"Per molt que CiU vulgui quadrar el cercle impossible amb la llei de consultes, l'article 122 de l'Estatut no permet redefinir les fronteres d'Espanya amb un simulacre de referèndum", ha advertit, després de concretar que el text estatutari deixa clar que la Generalitat només pot consultar sobre temes en què tingui competències. Per això, a falta de nou mesos per al 9 de novembre, ha demanat a Artur Mas que expliqui que la consulta no es podrà fer, perquè "alimentar la ficció contrària és generar una ficció d'alguna cosa impossible, que pot comportar una gran frustració".

Mas, el PP, Merkel i Obama

També ha insistit a reptar Mas a ser qui defensi personalment al Congrés la demanda del traspàs de competències a la Generalitat per convocar la consulta, per tal que l'escoltin "tots els dirigents del món en directe", com la cancellera alemanya, Angela Merkel, i el president dels Estats Units, Barack Obama. "Merkel podrà pensar així en el líder d'un land lluitant contra l'estat alemany, o Barack Obama podrà identificar-lo amb un governador d'un estat americà lluitant contra els Estats Units", ha ironitzat.

Malgrat tot, però, opina que "ningú" escolta el president de la Generalitat ni el Govern fora de Catalunya i que CiU és un partit cada vegada més feble, aïllat i dividit, i ho ha contraposat amb la situació del PP a Europa.

stats