Política 05/05/2015

Entitats de la societat civil exigeixen als partits que no utilitzin la immigració en campanya

ANC, Òmnium, CCOO, UGT, Confavc i SOS Racisme es dirigeixen a les formacions perquè evitin missatges xenòfobs i reivindiquen el dret a vot dels estrangers

Auri Garcia Morera
1 min
Els immigrants han aprofitat l'ocasió per expressar el seu vot

BarcelonaUn grup d'entitats de la societat civil exigirà per carta a tots els partits polítics que no utilitzin la immigració durant la campanya electoral de les municipals, segons han anunciat aquest dimarts en una roda de premsa a Barcelona. L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural, els sindicats CCOO i UGT, la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc) i SOS Racisme es dirigiran a totes les formacions per demanar que evitin els missatges xenòfobs, a més de reivindicar el dret a vot de les persones estrangeres amb el manifest 'Ciutadans i ciutadanes com tu'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Davant de la molt repetida utilització de les persones d'origen estranger com a peces de joc per obtenir rèdit electoral, un antídot es el fet que aquestes persones puguin votar", ha subratllat Alba Cuevas, portaveu de SOS Racisme. "Hi ha una impunitat absoluta, des del punt de vista polític, d'aquelles forces polítiques que utilitzen la immigració amb la finalitat de dividir i treure rèdits polítics a curt termini", ha lamentat Josep Maria Álvarez, secretari general d'UGT. Álvarez ha afegit que si els estrangers tinguessin garantit el dret a vot aquestes situacions "no es donarien" perquè "es castigarien".

stats