Política 25/06/2014

Espadaler acusa Fernández Díaz d'anunciar "l'apocalipsi per entregues"

El ministre va dir que "una Catalunya fora d'Espanya seria terreny adobat per al terrorisme"

Acn
2 min

BarcelonaEl conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha acusat al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, d'anunciar "l'apocalipsi per entregues" després que aquest afirmés dimarts que una Catalunya independent seria "terreny adobat per al terrorisme i per al crim organitzat". "Podríem dir que estem davant d'una nova entrega d'aquest apocalipsi que cada setmana ens ven el ministre", ha lamentat Espadaler. El conseller ha demanat "més rigor" i ha considerat que aquestes declaracions són "directament immorals". "Respecto qualsevol posició sobre el procés que està vivint Catalunya, però aquesta no és la manera de contraposar arguments", ha criticat el conseller que ha demanat una rectificació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de que aquest dimarts Jorge Fernàndez Díaz assegurés que una Catalunya independent seria ""terreny adobat per al terrorisme i per al crim organitzat", el conseller de l'Interior ha volgut demanar-li "més rigor" en les seves declaracions.

"Respecto profundament qualsevol posició sobre el procés que està vivint Catalunya, però aquesta no és la manera d'intentar contraposar arguments", ha lamentat Espadaler tot valorant aquestes declaracions com "directament immorals".

El conseller ha comentat que si no fos perquè temes com el gihadisme i el crim organitzat "ens preocupen, podríem dir que estem davant d'una nova entrega d'un nou capítol d'aquest apocalipsi que el ministre ens ven cada setmana". "Els ciutadans tenen dret a tenir un ministre que sigui rigorós", ha conclòs Espadaler.

Sobre les declaracions d'aquest dimarts, Espadaler també ha afegit que vol creure que, si es donés l'escenari d'una Catalunya independent, l'Estat espanyol no deixaria que Catalunya quedés fora "d'aquests paraigües protectors".

Finalment, Espadaler ha dit que "en un govern normal" el president "rectificaria o donaria un matís o un accent" davant d'una "sortida de to d'aquestes característiques". però ha lamentat que "veient el que hem vist, podem esperar assentats a que Rajoy tingui aquest tipus de resposta".

stats