Política 06/12/2012

"Espanya som tots": unes 7.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, es manifesten a Barcelona en defensa de la Constitució espanyola

S'han cridat consignes com "Artur Mas, dimissió", "Jo sóc espanyol", entre d'altres. El líder de Ciutadans, Albert Rivera, i el president de Convivencia Cívica, Francisco Caja, han encapçalat la comitiva

Agències
2 min
El lema de la manifestació a favor de la Constitució i la unitat espanyola: 'Espanya som tots' / ACN

BarcelonaUnes 7.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, han recorregut aquest dijous la Via Laietana amb crits a favor de la Constitució i de la unitat d'Espanya. La marxa, convocada pel Moviment Cívic d'Espanya i Catalans, ha començat a la plaça Urquinaona de Barcelona i ha baixat per Via Laietana fins a la plaça Sant Jaume. En la manifestació, que ha comptat amb el suport de diputats del PPC i Ciutadans, s'han pogut sentir consignes com "Artur Mas, dimissió", "Jo sóc espanyol" i "Espanya unida mai serà vençuda". A més, en aturar-se davant la comissaria de la policia espanyola a Via Laietana, els manifestants han aplaudit entusiàsticament el cordó policial i han cridat a favor de la unió de tots els territoris de l'Estat. El lema principal de la protesta ha quedat recollit en una pancarta a la capçalera de la manifestació: "Espanya som tots".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La manifestació, on hi havia banderes espanyoles i senyeres, estava encapçalada, entre d'altres, pel president de Ciutadans, Albert Rivera, i el president de Convivencia Cívica, Francisco Caja. També hi havia diputats del PP, entre d'altres.

El Moviment Cívic d'Espanya i Catalans és una entitat que defensa que Catalunya segueixi formant part d'Espanya i Europa. L'entitat vol recordar que els resultats del referèndum que es va celebrar el 6 de desembre del 1978 amb la pregunta 'Aprova el projecte de la Constitució?' van ser millors a Catalunya que a la resta de l'Estat. A Catalunya, el 91,09% dels votants van donar suport al sí, superant el 88,54% del conjunt d'Espanya.

7.000 manifestants segons la Guàrdia Urbana

Manel Parra, president del Moviment Cívic d'Espanya i Catalans, ha informat al final de la manifestació que no podia concretar una xifra de manifestants, però que hi havia ''desenes de milers'' de ciutadans. Parra ha explicat que el conjunt de ciutadans que s'havien mobilitzat el dia de la Constitució volien donar suport a la ''convivència entre els espanyols''. La Guàrdia Urbana ha informat que s'han manifestat 7.000 persones.

La manifestació ha acabat a la plaça Sant Jaume amb la lectura del manifest a favor de la unitat de l'Estat. La manifestació ha transcorregut sense incidents, amb l'excepció d'algunes discussions entre alguns manifestants i altres ciutadans, externs a la convocatòria, que han coincidit a la plaça Sant Jaume perquè estaven fent cua per visitar el tradicional pessebre organitzat per l'Ajuntament de Barcelona.

Una de les discussions més animades s'ha produït just davant la porta principal de l'Ajuntament de Barcelona, en què hi ha hagut un intercanvi d'opinions sobre l'ús del català a l'escola. Ha acabat amb una abraçada per part dels dos adversaris dialèctics i dels seus respectius acompanyants familiars.

José Calderón i Maria Dolores Martín, membres del Moviment Cívic d'Espanya i Catalans, han fet la lectura del manifest, que ha servit per donar per finalitzada la convocatòria amb crits davant el Palau de la Generalitat d'''Artur Mas dimissió''.

stats