Política 28/08/2015

Estelades, 'selfies' i cervesa: una festa d'independentistes optimistes en el primer gran acte de Junts pel Sí

Tots els assistents estan convençuts de les virtuts de la independència i de votar la candidatura unitària de CDC, ERC i les entitats

Laia Vicens
2 min
El Passeig Lluís Companys, ple a vessar / @JuntspelSí

BarcelonaLa multitud que s'aplega des de les sis de la tarda al passeig Lluís Companys estan convençuts. Convençuts de les virtuts de la independència i de votar la candidatura unitària Junts pel Sí el proper 27-S. La majoria s'adorna la roba amb estelades i gairebé tots duen una xapa amb la frase que revela que són "candidats" pel 'sí' i una carpeta amb el logotip de Junts pel Sí. A la mà, alguns porten un got de cervesa i els més atrevits ballen al ritme d'Oques Grasses, Blaumut i Txarango, que van sonant per megafonia. D'aquí una estona començarà el primer gran acte de la candidatura Junts pel Sí, la "Festa del Candidat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Montse i la Carolina, dues germanes que han vingut en tren des de Vilanova i la Geltrú, no amaguen el seu optimisme. Estan segures que l'11-S la Meridiana es desbordarà d'independentistes i que el 27-S els partits sobiranistes seran majoria al Parlament. "Estem il·lusionades i quan sortim d'actes com aquest sortim flotant", afirmen. Diuen que res els esborrarà aquestes bones sensacions. Ni tan sols els escorcolls a les seus de la CatDem i de CDC. "Això ja es veia a venir: l'Estat pot fer de tot per intentar frenar-nos".

Del mateix parer són el Jordi i el Josep, que expliquen orgullosos que ells ja fa anys que militen a la causa. Van anar amb els 10.000 a Brussel·les i no han fallat a cap manifestació independentista. "Hem vingut aquí per fer pinya", diuen. Ho afirmen després de fer una estona de cua davant d'una càmera de vídeo que projecta la imatge dels participants en l'acte en una pantalla gegant.

La Maria, una senyora jubilada de Barcelona, diu que "excusa" els "mals rotllos" que hi va haver entre CDC i ERC després del 9-N. "Quan veus aquesta gentada, tan il·lusionada, t'oblides de tot el que va passar", diu emocionada.

Però entre les converses polítiques i les estelades, en un costat del passeig, dos estrangers es fan 'selfies', sorpresos per la gentada. "What's happening here?", pregunten a una parella de jubilats que no els entenen. Una noia jove, que porta unes arracades amb l'estelada, els respon: "We are celebrating that in a few days Catalonia will be independent" ["Estem celebrant que d'aquí pocs dies Catalunya serà independent"].

stats