Política 16/05/2014

Felipe González es penedeix de la seva frase "inoportuna" sobre una gran coalició

Admet que la proposta ha causat malestar al PSOE però assegura que era només una reflexió teòrica

Efe
1 min

BerlínL'expresident del govern espanyol Felipe González ha dit aquest divendres que es "penedeix" d'haver pronunciat una frase "inoportuna" a favor d'una gran coalició a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Em penedeixo d'haver-ho dit", ha dit González en resposta a una pregunta sobre aquesta qüestió en un col·loqui celebrat a Berlín sobre el futur d'Europa, on ha admès el profund malestar causat al PSOE per una frase que va pronunciar en una entrevista a un programa de la Sexta.

Segons l'expresident, en les transcripcions de l'entrevista "va desaparèixer" un matís important: la frase que "no veig a l'horitzó aquesta possibilitat".

Ell simplement responia a la qüestió teòrica de si li semblava possible un govern de concentració, en circumstàncies excepcionals o d'emergència, ha argumentat. "Si els partits polítics són instruments al servei de la societat i en un moment determinat la societat necessita concentrar forces per aconseguir objectius, el raonament [d'una gran concentració] és correcte", ha justificat.

L'expresident nega categòricament que hagi parlat amb la Zarzuela del tema –"no m'ha passat pel cap parlar amb la casa reial"–, com s'ha afirmat aquests dies en un altre mitjà espanyol.

Tampoc considera que entre les possibilitats teòriques d'"emergència" que poguessin aconsellar aquesta situació hi hagi "el factor català".

Felipe González ha fet aquestes declaracions al final de la xerrada oferta a la Fundació Friedrich Ebert, propera al Partit Socialdemòcrata Alemany (SPD), on ha recordat la seva amistat amb els excancelleres Willy Brandt i Helmut Schmidt, d'aquesta formació, així com amb el cristianodemòcrata Helmut Kohl.

stats