Política 28/06/2016

Fernández Díaz, sobre les gravacions: "S'està parlant de les clavegueres de l'Estat en lloc de qui promou referèndums il·legals"

Pinça entre PP, PSOE i C's al Congrés per evitar que el ministre de l'Interior en funcions comparegui

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, durant la compareixença a la comissió d'Interior del Congrés / EFE

MadridPinça del PP, PSOE i Ciutadans a la mesa del Congrés per evitar que el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, comparegui pel cas de les maniobres contra partits sobiranistes. La mesa de la cambra baixa ha rebutjat per unanimitat tramitar dues sol·licituds de compareixença del ministre presentades per ERC, CDC i Podem per les gravacions difoses pel diari Público.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb tot, no hi ha precedents de compareixences parlamentàries de membres de l'executiu espanyol amb les Corts dissoltes. Fins al pròxim 19 de juliol no començarà oficialment la pròxima legislatura. El govern de Mariano Rajoy s'ha negat un cop i un altre durant els últims sis mesos a retre comptes.

Podem, ERC i CDC havien demanat que es reunís la diputació permanent, l'únic òrgan que es manté actiu fins a la constitució de les Corts, perquè decidís si reclamava la compareixença de Fernández Díaz per la "perversa utilització política" del seu departament per "perseguir" líders i familiars de formacions polítiques oposades.

En declaracions als passadissos del Congrés, Fernández Díaz ha insistit que no té intenció de dimitir perquè ell és una "víctima" de les escoltes. Ha considerat que de qualsevol conversa privada de polítics se'n pot desprendre que estan conspirant, però que caldria demostrar si ha fabricat proves

"El que està difonent aquestes gravacions està aconseguint el seu objectiu, perquè s'està parlant de les clavegueres de l'Estat en lloc de parlar de persones que van cometre delictes gravíssims, i em refereixo a persones que van promoure un referèndum il·legal i que tenen unes querelles presentades per la Fiscalia General de l'Estat", ha assenyalat.

Al cap de només pocs minuts els mitjans han sabut que el magistrat del 9-N envia Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega a judici.

stats