Política 10/10/2016

Fernández Díaz: "Que ningú dubti que Catalunya seguirà sent part fonamental d'Espanya"

El ministre de l'Interior critica que Puigdemont vagi a Madrid i es trobi amb Iglesias en lloc de Mariano Rajoy. Demana al Partit Demòcrata i a ERC que se sumin al pacte antijihadista

Núria Orriols
2 min
Fernández Díaz, en un acte a Mataró

BarcelonaEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha ofert aquest dilluns una conferència al centre cívic de Les Corts de Barcelona dirigida a insuflar ànims a la tropa popular. En una sala amb un centenar de persones, militants i simpatitzants del PP, Fernández Díaz s'ha abonat a criticar l'independentisme per estar "desconnectat" de la realitat i voler trencar la "indissoluble unitat" d'Espanya. "Com més aviat tornin a connectar millor per a tothom", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per al ministre, Catalunya es troba en un "bucle esgotador" que pretén "fracturar la convivència" i "trencar famílies i amistats" per assolir un objectiu que a parer seu dista de la racionalitat. "La passió els cega la raó quan consideren que tenen dret a tot per aconseguir allò que desitgen", ha dit en referència a la meta de Junts pel Sí i la CUP de celebrar un referèndum. I ha volgut enviar un missatge als seus seguidors: "Que ningú dubti que amb el PP Catalunya seguirà sent part fonamental d'Espanya".

Fernández Díaz ha estat contundent amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a qui ha criticat que es trobi amb Pablo Iglesias, de Podem, a Madrid i no demani cita amb el president espanyol, Mariano Rajoy. El ministre ha ofert mà estesa al cap de l'executiu català per negociar tot allò que està dins la legalitat però ha deixat clar que mentre hi hagi un govern del PP no se celebrarà una consulta sobre la independència de Catalunya ni es negociarà sobre la unitat de l'Estat. "Catalunya no és cap colònia, sinó sòcia fundadora del que es diu Espanya", ha sentenciat, i ha afegit que el PP sempre ha estat un partit "reformista" amb qui es pot parlar.

També ha criticat el Partit Demòcrata per cedir, segons ell, als plantejaments de la CUP –a qui ha comparat amb el règim de Corea del Nord–, primer amb la retirada d'Artur Mas com a presidenciable i després per l'aposta per la consulta d'independència. "Només passa a Catalunya que els antisistema gestionen el sistema", ha dit, afegint que els referèndums els "carrega el diable", posant d'exemple del Brexit i el del procés de pau entre el govern colombià i les FARC.

Sobre el pacte antijihadista

Jorge Fernández Díaz ha aterrat avui a Barcelona per abordar la qüestió de la seguretat, en una conferència organitzada pel PP barceloní capitanejat pel seu germà, Alberto Fernández Díaz. El ministre de l'Interior ha aprofitat la situació per demanar a la nova Convergència i a ERC que se sumin al pacte antijihadista subscrit pel PP i el PSOE i ha titllat la nova CDC i ERC d'"irresponsables" per no formar-ne part.

A més, també ha criticat que no donessin suport a les reformes que ha impulsat el govern de Rajoy en aquest àmbit quan segueixen la direcció de bona part dels governs europeus. "Estan fora dels circuits de la Unió Europea", ha sentenciat.

stats