Política 15/07/2016

Finançament transparent i recuperació del votant jove: les prioritats del tàndem Pascal-Bonvehí

El pla de mandat de la candidatura defensa una economia de mercat "amb rostre social" i una "estructura àgil" arreu del territori

Maiol Roger / Oriol March
2 min
Pascal s’envolta  del poder municipal pròxim a Puigdemont

La candidatura a la direcció executiva del Partit Demòcrata Català (PDC) encapçalada per Marta Pascal i David Bonvehí va registrar dimecres el seu pla de mandat a la seu del partit juntament amb els noms que l'integren. Aquest pla, al qual ha tingut accés l'ARA, defineix un equip "il·lusionat, experimentat, cohesionat, sensible territorialment i molt compromès amb la bona política". "Volem un partit que desplegui una estructura organitzativa eficient però que tingui sentiment: cal funcionar amb sentit i estratègia, però cal que els quadres de partit se sentin protagonistes i treballin amb objectius clars i reals", assegura el text, que aposta per una "nova manera de gestionar econòmicament el partit: transparència, finançament i aportacions per projectes, donacions i sostenibilitat econòmica".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Tenim la necessitat de reconnectar-nos amb la ciutadania, necessitat de tornar a seduir políticament sectors diversos de la societat catalana, des d'una perspectiva interclassista. Ens cal recuperar el votant mitjà i el vot jove. També ens cal tornar a connectar-nos amb el món econòmic i social, i obrir-nos a nous sectors emergents", manté el document en l'apartat d'implantació a nous sectors, àrea que comandarà Albert Batet, alcalde de Valls i diputat de Junts pel Sí.

El pla també conté una estratègia "integral" a l'àrea metropolitana amb "idees i projectes concrets per fer atractiu el nostre projecte específicament en aquest àmbit geogràfic, on ens cal tornar a ser projecte de referència". D'això se n'encarregarà Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell. En clau econòmica, el text defensa una "economia de mercat amb rostre social".

El document de Pascal i Bonvehí defensa "potenciar l'eix de treball dels Països Catalans" en un doble àmbit "i sense estructures del partit", i també una "estratègia internacional" per tenir doctrina pròpia a l'hora de consolidar les relacions amb altres partits a nivell exterior.

stats