Política 10/11/2013

Forcades: "A Catalunya ja no és ridícul dir independència, es veu possible"

El 'Procés Constituent' que impulsa amb l'economista Arcadi Oliveres no ha contactat oficialment encara amb ICV i la CUP

Efe
2 min
Una imatge de l'entrevista d'Antoni Bassas a Teresa Forcades

BarcelonaLa monja, teòloga i doctora en medicina Teresa Forcades, una de les impulsores de la plataforma 'Procés Constituent' que impulsa una candidatura alternativa per a les eleccions autonòmiques, ha afirmat que a Catalunya "ja no és ridícul dir independència", ja que "es veu com una cosa possible".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista al canal de televisió 3/24, Forcades ha considerat que "la força repressora per ella mateixa no és suficient per parar una revolució, però sí ho és que les persones, que són els agents polítics, en aquest cas el poble de Catalunya, estiguin convençudes que no és possible".

"Nosaltres ho hem viscut amb la independència. Hi ha hagut molt temps en el qual quatre romàntics deien 'independència' i la majoria deia que seria molt bonic, però que seria impossible. Això ha canviat ara. Hi ha poders fàctics que diuen que no és possible, però cada vegada més sembla ridícula aquesta afirmació", ha assenyalat.

"No sé si la tindrem o no, jo crec que sí", ha prosseguit. "Però el que és segur és que a Catalunya ja no és ridícul dir independència, ja no es veu com una cosa impossible, sinó com una cosa possible. I això és exactament igual amb les reivindicacions anticapitalistes".

Sobre el 'Procés Constituent', que impulsa al costat de l'economista i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, Forcades ha assenyalat que encara no s'han produït contactes oficials amb altres forces com ICV i la CUP, ja que la prioritat és l'assemblea general que la plataforma, "en fase d'expansió", convocarà el 22 de desembre.

"Fins que no vegem fins a quin punt va sumant-se gent i no vegem una mica més aquesta expansió fins on arriba, no tindrem la base segura per entrar en converses oficials. Evidentment, hi ha hagut contactes i trobades no oficials, i hi ha aquest interès mutu", ha asseverat Forcades.

stats