POLÍTICA
Política 17/08/2013

Homs: "Estem davant d'una de les operacions democràtiques més potents que hi ha hagut a Europa"

El portaveu del Govern insisteix que el procés "no s'aturarà" i demana a l'Estat que estigui a "l'altura de les circumstàncies" i deixi votar a Catalunya

Marc Toro
1 min
Francesc Homs, conseller de la Presidència, aquest dimarts en la compareixença posterior al consell de Govern / ACN

PradaEl portaveu del Govern i conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha insistit aquest dissabte en que el procés sobiranista engegat a Catalunya "no s'aturarà", ja que –ha afirmat– "estem davant d'una de les operacions democràtiques més potents que hi ha hagut a Europa". Homs, que ha participat en la inauguració de la 45ena edició de la Universitat Catalana d'Estiu de Prada (Conflent), ha demanat a l'Estat que estigui a "l'altura de les circumstàncies" i que deixi votar Catalunya sobre el seu futur.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu de l'executiu ha explicat que el govern espanyol té una gran oportunitat de llançar al món un "missatge de compromís amb la democràcia i de ser un exemple d'exercici de democràcia". Un missatge que Homs ha definit com a "molt important" per a una democràcia com l'espanyola, que ha recordat que "va començar a caminar fa quatre dies". El portaveu ha volgut recordar que els propers mesos seran decisius "en tots els sentits" i ha afirmat que "societat i institucions es posaran a prova amb el procés". No obstant això, ha subratllat que "la veritable prova la tindrà la democràcia espanyola".

En referència a la cadena humana que s'està organitzant per a l'Onze de Setembre, la Via Catalana, Homs ha assegurat que "és positiu que vagi bé" per al procés, i s'ha mostrat confiat que "totes les sensibilitats hi tindran cabuda". No obstant això, no ha volgut aclarir la seva participació individual en l'acte i ha explicat que el Govern decidirà quina presència hi té de manera col·lectiva en el consell executiu que tindrà lloc el 27 d'agost.

stats