Política 22/10/2013

Mas assistirà al Fòrum euromediterrani però el govern espanyol li impedeix fer-hi cap intervenció

"Ens poden imposar que el president no intervingui, però no ens podran imposar que el poble de Catalunya calli", ha assegurat el conseller de la Presidència, Francesc Homs

Oriol March
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, assistirà però no intervindrà al Fòrum euromediterrani informal que se celebra demà dimecres al Palau de Pedralbes. Segons ha explicat el conseller de la Presidència, Francesc Homs, el govern espanyol no ha permès que Mas faci "una salutació de tres minuts" als presents −representants institucionals de deu països del Mediterrani− a la trobada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És sorprenent, aquesta decisió. Un error", ha apuntat Homs, que tot just fa una setmana va demanar al ministeri d'Afers Estrangers espanyol que els membres de l'executiu català fossin convidats al Fòrum. "El recinte on se celebra el Fòrum és de la Generalitat", ha volgut destacar el conseller de la Presidència, que està "disgustat" per la negativa del govern espanyol que Mas hi intervingui.

"Una imposició"

Preguntat sobre si el president es quedarà al discurs que pronunciarà Mariano Rajoy, Homs, s'ha limitat a assegurar que Mas "rebrà els assistents" i després "atendrà la seva agenda", que inclou una sessió de control al ple del Parlament. "És una injustícia plantejar això com un xoc polític", ha reiterat, destacant que la Generalitat i el govern espanyol "no tenen una relació d'igual a igual" i, per tant, es tracta d'una "imposició".

"Ens poden imposar que el president no intervingui, però no ens podran imposar que el poble de Catalunya calli", ha sentenciat el conseller de la Presidència.

stats