Política 22/04/2014

El Govern treballarà per "normalitzar al màxim" el procés de transició nacional entre els immigrants

L'executiu aprova un nou pla de ciutadania i de les migracions per gestionar l'acollida i la integració de nouvinguts

O. March / J. Serra
1 min
EL DRET UNIVERSAL A LA SALUT  Immigrants a l'entrada d'un CAP de Salt. A Catalunya els sensepapers podran seguir anant al metge de família, en contra del que ha aprovat el govern espanyol, però necessitaran una autorització per anar a l'especialista o fer-se proves.

BarcelonaEl Govern vol treballar per "normalitzar al màxim" el procés de transició nacional entre els immigrants, segons ha explicat aquest dimarts al migdia la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, en la roda de premsa posterior al consell executiu. Munté ha explicat el nou pla de ciutadania i de les migracions per gestionar l'acollida i la integració de persones nouvingudes, que inclou un programa que permetrà que els immigrants facin "propostes" per millorar la cohesió social en relació al camí cap a la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Munté ha apuntat que el pla pretén establir "espais de debat que permetin aquesta participació dels immigrants en la discussió sobre el moment que vivim com a país". En el document s'inclou la creació d'un programa de sensibilització per donar a conèixer el procés de transició nacional i no es concreta el dret a vots dels nouvinguts. "Es tracta de normalitzar al màxim la seva participació en aquest procés", ha afegit la consellera.

En l'elaboració del pla –el cinquè que elabora la Generalitat– hi han participat fins a 86 entitats, des d'organitzacions empresarials i sindicals, fins a entitats socials que treballen en l'àmbit de la immigració i ens locals. A banda de la voluntat de normalitzar el procés de transició nacional entre els immigrants, la iniciativa del Govern també preveu programes per evitar la contractació irregular, la promoció del català com a eina de cohesió social o mecanismes d'acompanyament dels emigrants catalans.

stats