Política 01/11/2016

Garzón critica els pactes d'ERC amb el PDECat i Tardà li recorda que els comunistes van pactar amb els "assassins" durant la Transició

Rufián afegeix que, a diferència del PSOE, Junts Pel Sí no ha mentit respecte dels seus objectius

Ara
1 min
Garzón optarà a ser candidat d’IU a les eleccions generals

BarcelonaHan passat 3 dies des que Mariano Rajoy va ser investit president del govern espanyol, i el discurs de Gabriel Rufián a l'hemicicle encara cueja. El coordinador federal d'Izquierda Unida, Alberto Garzón, ha decidit penjar a internet algunes reflexions sobre el to que va fer servir dissabte el portaveu adjunt d'ERC al Congrés i ha aprofitat per criticar la doble moral que, segons ell, els republicans tenen a Madrid i a Barcelona. "Tot el que va dir Rufián és veritat, per molt que se sulfurés la bancada socialista. Ara bé, és necessari subratllar la hipocresia que emergeix quan a Madrid fan servir un discurs rupturista i d'esquerres i a Catalunya van de la mà de la burgesia", ha piulat a Twitter.

Tant Rufián com el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, han respost a través de la mateixa xarxa social. Tardà ha estat el més contundent dels dos i li ha retret que sigui precisament ell, el líder del partit hereu del comunisme espanyol que va pactar la Transició amb els franquistes, qui critiqui un pacte amb "demòcrates".

Per la seva banda, Rufián ha subratllat que a Catalunya s'ha engegat un procés d'autodeterminació "transversal" que inclou a partits ideològicament diferents i que, a diferència del que va fer el PSOE en la investidura de Rajoy, "Junts Pel Sí no ha enganyat a ningú".

stats