Política 07/09/2014

Google Street View entra al Palau de la Generalitat

És la primera seu governamental de tota l'Europa del sud que es pot recórrer virtualment

Acn
2 min
Una de les imatges que es podrà consultar via Google Street View de les estances del Palau de la Generalitat / ACN

BarcelonaEl Palau de la Generalitat obre les portes al món virtual. Les instal·lacions catalanes ja es poden visitar a través del Google Street View. D'aquesta manera, la seu del Govern es converteix en la primera seu governamental de tot el sud d'Europa que pot ser visitada per internet. La visita virtual permet accedir a zones que normalment estan tancades al públic com el Saló Verge de Montserrat, on hi ha el despatx del president, Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'empresa Google ha aconseguit fotografiar les estances mitjançant una estructura portàtil anomenada tecnologia 'Trekker', que permet arribar allà on els cotxes no ho poden fer, equipada amb 15 lents que fan instantànies en 360 graus cada 2,5 segons. Des del Govern asseguren que aquest projecte ha permès traçar millor la informació dels mapes del Palau de la Generalitat. Fins ara, Google ja ha aconseguit fotografiar l'interior i l'exterior de monuments emblemàtics com la Cartoixa d'Escaladei, la Seu Vella de Lleida, el castell de Cardona i el litoral català. En principi, està previst que durant els mesos vinents es segueixen publicant i donant a conèixer nous enclavaments de Catalunya.

L'objectiu és situar Catalunya al món mitjançant el projecte 'Catalonia Highlights', que permet fer visites virtuals als principals punts d'interès cultural, artístic o paisatgístic a través de la plataforma Google Street View. La iniciativa neix de la col·laboració entre el departament de Presidència i el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) –adscrit al departament d'Empresa i Ocupació– amb l'empresa nord-americana Google. Des de la Generalitat asseguren que és el primer cop que una administració i Govern treballen amb Google per portar a terme un projecte d'aquesta magnitud.

stats