Política 04/10/2013

Gordó: "De vies n'hi ha dues, els que estem a favor de fer la consulta i els que no"

El conseller de Justícia adverteix de "conseqüències imprevisibles" si Madrid impedeix "qualsevol expressió de la legitimitat"

Ara
1 min

Barcelona"Hem de creure que el diàleg funcionarà". "El diàleg és molt important i farà possible la consulta, acordada o tolerada". El conseller de Justícia, Germà Gordó, continua confiant en la possibilitat d'arribar a un acord amb l'Estat per celebrar la consulta sobiranista. Amb tot, adverteix: "Quan la legalitat impedeix qualsevol expressió de la legitimitat poden haver-hi conseqüències imprevisibles". En una entrevista a TV3, el titular de Justícia ha refermat l'aposta del Govern per celebrar una consulta acordada amb Madrid però ha admès que si no hi ha cap possibilitat de convocar el referèndum, Artur Mas convocarà les eleccions, com ja ha anunciat, i, segons Gordó, "és evident que aquestes eleccions podrien tenir un caràcter plebiscitari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller de Justícia ha menystingut la proposta de Duran, l'anomenada tercera via, que busca un acord amb Madrid que eviti la independència. "A mi el tema de la tercera via no m'acaba de fer el pes: de vies n'hi ha dues, els que estem a favor de fer la consulta i els que no hi estan a favor", ha deixat clar.

Gordó ha insistit que abans d'acabar l'any, Govern i Parlament hauran arribat a un acord sobre "una via, una data i una pregunta" per a la consulta. En aquest sentit, ha assegurat que el procés intern català "està avançat" i confia que hi hagi el màxim consens. "L'important és que hi sigui tothom", ha dit.

Sobre la pregunta, Gordó ha estat clar. "Tenim l'obligació de posar sobre la taula una pregunta sobre l'estat propi", ha afirmat en referència al compromís electoral de CiU. "S'ha de preguntar sobre l'estat propi", ha remarcat.

stats