Política 09/09/2014

El Govern acusa Mariano Rajoy de tenir "tènues" conviccions democràtiques per la seva actitud amb el 9-N

El conseller de la Presidència evita polemitzar amb Junqueras, que aquest matí ha apostat per la desobediència civil en cas que l'Estat veti la consulta

Oriol March
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha acusat el govern espanyol de tenir "tènues conviccions democràtiques", en referència a la seva voluntat de vetar la consulta del 9-N. Així s'ha expressat en la roda de premsa posterior al consell executiu de cada dimarts, en què ha assenyalat que Catalunya, en tant que "defensa la democràcia", no està plantejant "cap desafiament a l'Estat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En canvi, Homs ha preferit no polemitzar amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, que aquest dimarts ha fet una crida a la "desobediència civil" si l'Estat tanca la porta al 9-N. "Compartim al 100% la determinació de complir els acords", ha respost de forma breu el conseller de la Presidència, que ha demanat a Madrid una "actitud més respectuosa" amb les demandes catalanes.

Homs ha reiterat que el Govern encara no ha rebut cap resposta a les 23 propostes que el president de la Generalitat, Artur Mas, va transmetre a Mariano Rajoy el dia 30 de juliol, data de la seva última cita oficial a la Moncloa.

Observadors a Escòcia

El conseller de la Presidència, de la mateixa manera que ja va avançar la vicepresidenta Joana Ortega dimecres passat, ha indicat que l'executiu enviarà observadors de perfil tècnic i de perfil polític al referèndum escocès del proper 18 de setembre.

stats