Política 08/06/2017

El Govern cessa Teresa Pitarch com a presidenta de l'Institut Català de les Dones per "pèrdua de confiança"

El director general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa, Jordi Miró, també abandona el PDECat

Gerard Pruna
2 min
La candidata a les primàries del PDC a Barcelona, Teresa Pitarch

BarcelonaTeresa Pitarch deixarà de ser presidenta de l'Institut Català de les Dones. El Govern l'ha cessat aquest dijous al matí després que ahir ella estripés el carnet del PDECat en desacord amb la manera com s'havia gestionat el cas de Germà Gordó. Durant tot ahir es va especular amb la possibilitat que l'executiu català fes plegar Pitarch, però la decisió es va demorar perquè la consellera de Presidència, Neus Munté, era fora de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest matí, però, segons fonts governamentals, Munté ha mantingut una conversa al Palau de la Generalitat amb Pitarch i li ha traslladat que dimarts que ve, després de la reunió del consell executiu, serà cessada del seu càrrec a causa de la "pèrdua de confiança" en ella. Pitarch té, però, plaça de funcionària i podria tornar a l'administració.

Ahir, Pitarch va defensar que dimitia dels seus càrrecs dins el partit –era presidenta de la comissió d'economia–, però no de l'administració, perquè "són coses diferents". "La meva trajectòria a l'administració és un altre tema. Jo soc funcionària de carrera, tinc el meu lloc de treball a l'administració, tot i que ara estic en un càrrec polític. Jo no m'aferro al càrrec", va afirmar en declaracions a RAC1.

Considerada la mà dreta de Germà Gordó dins el corrent intern al Partit Demòcrata (PDECat) Nova Convergència, Pitarch es va presentar a les primàries per dirigir el partit a la federació de Barcelona l'octubre del 2016. Va aconseguir el 28,58% dels vots, per darrere de Mercè Homs (57,5%) i per davant de Glòria Freixa (13,94%). Pitarch havia sigut des del 2008 la secretària d'organització de la Federació de Barcelona de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

Degoteig de baixes

A l'espera que demà es reuneixi Nova Convergència per analitzar els passos que han de seguir a partir d'ara, aquest dijous hi ha hagut una nova baixa al PDECat. El director general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa, Jordi Miró, també ha estripat el carnet del partit molest per com ha actuat l'actual direcció en el cas Gordó. El mateix camí ha seguit l'exalcalde de Canet de Mar i últim cap de llista del PDECat a la ciutat, Jesús Marín.

En tots dos casos caldrà veure ara què passa amb els seus càrrecs públics, ja que tot i deixar el partit no abandonen la seva responsabilitat. Així, Miró segueix per ara com a director general a l'espera de quina decisió pren el Govern, i Marín conserva el seu lloc com a regidor, ara no adscrit. Aquest últim cas, doncs, és semblant al de Gordó, ja que el partit no el pot obligar a deixar el seu lloc a l'Ajuntament.

stats