Política 26/09/2017

El Govern diu que ja ha començat a enviar notificacions als membres de les meses de l'1-O

Rovira confirma, en una entrevista a Ràdio Flaixbac, que s'ha iniciat l'enviament però no concreta com

Ara
2 min
Andalusia disposa de les seves pròpies urnes des de l’any 2000. A la imatge, una mesa electoral a Sevilla durant unes eleccions espanyoles.

BarcelonaEls membres de les meses electorals ja haurien començat a ser notificats per acudir als punts de votació el dia 1. Així ho asseguren fonts del Govern i així ho ha confirmat la secretària general d'ERC i portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, en una entrevista a Ràdio Flaixbac. Tot i això, cap dels consultats, i tampoc Rovira, han explicat com haurien aconseguit arribar aquestes notificacions a les persones cridades a acudir a les meses tot i el veto de la fiscalia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat aquest anunci de Rovira, durant bona part del dia ningú havia fet públic que havia rebut aquest notificació, fins a mitja tarda:

La setmana passada la Guàrdia Civil va interceptar, precisament, la distribució de bona part d'aquestes notificacions. En una operació d'escorcoll va requisar el material de l'empresa de missatgeria Unipost, l'única empresa privada que ofereix un servei similar al de Correus, que és pública i depèn de l'Estat.

Segons la llei del referèndum i la normativa que la desenvolupa, l'encarregada de fer el sorteig de meses a partir del cens era la Sindicatura Electoral, que es va dissoldre la setmana passada per la pressió judicial del Tribunal Constitucional –va imposar als seus membres 12.000 euros de multa diaris–. Segons el calendari, el sorteig s'hauria d'haver fet entre el 8 i el 13 de setembre i els membres s'haurien d'haver notificat del 8 al 15. Les excuses per no acudir-hi es podien presentar davant la Sindicatura fins al 18 de setembre. I fins a l'1 d'octubre el calendari marca que l'administració electoral tindria temps de resoldre.

Tanmateix, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va dir diumenge en una entrevista a 'Salvados' que els qui formarien la mesa electoral, en cas que no fossin notificats, serien els primers que arribessin al col·legi electoral el dia de la votació.

stats