Política 08/11/2016

El Govern assumeix que iniciarà el 2017 amb els pressupostos prorrogats

Munté confia a presentar els comptes aquest novembre: "És l'hora dels acords"

Gerard Pruna
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras

Barcelona"És l'hora dels acords". Així de contundent s'ha mostrat la portaveu del Govern, Neus Munté, per defensar que les negociacions per als pressupostos del 2017 entre l'executiu i la CUP van "a tota màquina". Un ritme, però, que no serà suficient perquè Catalunya comenci l'any amb els comptes aprovats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i confiar que es podran presentar els pressupostos aquest mateix mes de novembre, Munté va assumir ahir que hi haurà d'haver una pròrroga "tècnica" en els primers compassos de l'any, ja que la tramitació parlamentària impedirà que els comptes estiguin vigents l'1 de gener.

De fet, encara podrien endarrerir-se un mes més si, com tot indica, algun grup de l'oposició els porta al Consell de Garanties en el cas que aquests continguin una partida específica per al referèndum.

Tanmateix, Munté ha relativitzat els efectes que podria tenir la pròrroga, que ha considerat una decisió "tècnica i administrativa" que la Generalitat podria assumir sense grans conseqüències.

Una de les derivades que tindria la pròrroga és que, per exemple, mesures com una hipotètica modificació de l'IRPF ja no podrien entrar en vigor fins al 2018 i, per tant, la seva repercussió a les arques de la Generalitat no arribaria fins al 2019.

stats