Política 22/12/2014

El Govern està convençut que va actuar d'acord amb la llei el 9-N

Ortega reconeix que ja s'esperaven l'admissió a tràmit de les querelles i espera que "el sentit comú s'imposarà"

Acn
2 min

BarcelonaEl Govern ha mostrat aquest dilluns el seu "absolut convenciment" que el passat 9-N va actuar "democràticament i d'acord amb la legalitat". Ho ha dit la vicepresidenta, Joana Ortega, que s'ha mostrat convençuda que, "al final, el sentit comú s'imposarà".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Mai pot ser un acte delictiu un acte democràtic i pacífic", ha opinat en declaracions als mitjans abans de participar en un acte a Barcelona, on ha volgut donar un missatge de tranquil·litat. Ortega ha explicat que ja s'esperaven l'admissió a tràmit de les querelles per part del TSJC, i ha mostrat "respecte i absoluta confiança" en l'administració de justícia, a més de posar-se a la seva disposició per al que requereixi.

Ortega ha explicat que quan s'ha conegut la notícia de l'admissió a tràmit de les querelles contra ella, Artur Mas i Irene Rigau, era precisament amb el president de la Generalitat, que ha estat qui l'hi ha comunicat. Ambdós han convingut que cal actuar amb "absoluta normalitat i amb el convenciment" que el Govern ha operat "d'acord amb la legalitat". "El 9-N va ser un acte de democràcia, i si donar la veu al poble és un acte de desobediència o un delicte, vull manifestar que estem a disposició de la justícia per a tot allò que ens vulgui requerir", ha dit.

No ha volgut especular sobre possibles escenaris futurs perquè el Govern, ha remarcat, vol ser "absolutament respectuós" amb l'administració de la justícia, tot i que alhora ha volgut fer èmfasi en el fet que "hi ha hagut qui no ho ha estat". De fet, ha assenyalat que aquesta decisió del TSJC era un "acte esperat" i fins i tot "anunciat", perquè en tot aquest procés "hi hagut qui ha fet de portaveu de la fiscalia i qui ha posat els seus desitjos com a avantsala a la realitat".

No els ha sorprès, per tant, l'admissió a tràmit, ha reiterat, però sí que confien des del Govern que "el sentit comú i el seny s'imposarà". Ortega ha fet aquestes declaracions abans de presidir l'acte de lliurament de la segona edició dels Segells Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local, que rebran 77 ajuntaments catalans.

stats