SESSIÓ DE CONTROL
Política 16/06/2011

Artur Mas admet manca de previsió en l'operatiu policial

El president de la Generalitat diu que van preveure un operatiu per a una protesta pacífica, però no per a la "kale borroka", com ha qualificat els fets que van ocórrer ahir al voltant del Parlament

Sara González
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que ahir el Govern va recórrer a la Fiscalia perquè obri diligències contra tots els manifestants que ahir van cometre "un atemptat flagrant contra la democràcia" en intentar que els parlamentaris no accedissin al Parlament. Mas ha afirmat que el dispositiu policial estava preparat per afrontar una protesta pacífica que va acabar esdevenint una "kale borroka".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Va haver-hi violència, intimidació i coacció", ha dit el president durant la sessió de control. Mas ha assegurat que fins ara s'han produït sis detencions, però ja ha anunciat que n'hi hauria més. El president ha dit, a més, que espera que aquells que es van "comportar com autèntics cafres" acabin als tribunals.

Mas ha elogiat "la tancada de files" de tots els grups parlamentaris davant l'execepcionalitat viscuda ahir i ha dit que aquesta actitud de "generositat i altura de mires" enforteix la democràcia.

stats