Política 23/11/2011

El Govern convoca els sindicats el 30 de novembre per negociar la reducció dels sous dels treballadors públics

També es plantejaran mesures relacionades amb les condicions laborals que poden afectar els dies de disposició personal i els tiquets restaurant

Acn
2 min

BarcelonaEl Govern ha convocat aquest dimecres els sindicats per al pròxim dimecres 30 de novembre i 1 de desembre per començar a negociar la reducció en els salaris dels treballadors públics per al 2012. Les converses es desenvoluparan en el marc de la mesa general de negociació d'empleats públics de l'administració de la Generalitat, que està formada per representants dels sindicats i del Govern. L'executiu català posarà sobre la taula la proposta de reduir els sous a través de suprimir una part de dues pagues extres. A més, també es plantejaran mesures relacionades amb les condicions laborals que no afecten els salaris com, per exemple, els dies de disposició personal o els tiquets restaurant. La setmana que ve començarà la negociació entre Govern i sindicats per arribar a un acord sobre la nova reducció que aquest 2012 s'aplicarà als treballadors públics. Ho va anunciar el president de la Generalitat, Artur Mas, aquest dimarts després de la reunió del consell executiu i la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, n'ha donat algun detall aquest dijous.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat Ortega a TV3, la mesura és temporal i afectarà una part de dues pagues extres que cobren els empleats públics. Tot i així, la vicepresidenta ha volgut puntualitzar que no hi ha res tancat perquè s'ha de negociar amb els sindicats. De fet, Ortega ha explicat que dilluns al vespre va avisar els sindicats que s'haurien d'asseure a parlar de nous ajustaments, i aquest dijous els ha citat per a la setmana que ve. Els ha convocat el dimecres 30 de novembre a les 9 h del matí, i està previst que la reunió s'allargui també al dijous 1 de desembre.

A la mesa de negociació s'hi trobaran representants dels sindicats UGT, CCOO i de la Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), sindicat que inclou CATAC i USTEC, a més de membres de la Generalitat. Sobre la taula no només hi haurà una proposta per reduir els sous, també es plantejaran mesures que no afecten els salaris dels treballadors públics i estan relacionades amb algunes condicions.

Algunes d'aquestes mesures poden afectar els dies de disposició personal o els tiquets restaurant que tenen els empleats que treballen en jornada partida, és a dir, unes hores al matí i unes hores a la tarda. En aquest últim cas, s'oferiria una alternativa si se suprimissin els tiquets restaurant, com podria ser compactar les jornades laborals de manera que es treballés només al matí o a la tarda. Una mesura, però, que no es podria aplicar en molts dels sectors dels treballadors públics, ja que cada sector ofereix un servei concret que implica un determinat horari laboral.

De fet, la intenció és acordar mesures tenint en compte l'especificitat dels diferents sectors que hi ha dins de l'administració pública.

stats