Política 01/09/2014

Podem i Guanyem presentaran una querella contra l'expresident Jordi Pujol, la seva dona i els seus fills

La demanda es presentarà en un acte aquest dimarts i comptarà amb la presència de l'exfiscal Anticorrupció Jiménez Villarejo

Europa Press
1 min

BarcelonaPodem i Guanyem Barcelona han anunciat que interposaran una querella contra l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, la seva dona, Marta Ferrusola, i els seus set fills després de la confessió que van tenir una fortuna sense declarar durant 34 anys a l'estranger. Segons han informat les formacions aquest dilluns, la querella és per presumptes delictes contra la hisenda pública, tràfic d'influències, blanqueig de capitals, suborn de funcionaris, malversació de fons públics i prevaricació, entre d'altres, i inclourà empresaris "propers a l'entramat familiar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La querella es presentarà en un acte a Barcelona aquest dimarts a les 11 hores i comptarà amb la presència de l'exfiscal Anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo, que ja es va querellar contra Pujol pel cas Banca Catalana als anys 80. Així mateix, hi intervindran la portaveu de Guanyem Barcelona, Ada Colau; l'advocat Jaume Asens; Íñigo Errejón (Podem); Joan Herrera (ICV-EUiA); David Balbas (Procés Constituent), i el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (Favb), Lluís Rabell. Precisament, la setmana passada la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya (Confavc) i l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (Desc) van anunciar també que presentaran una querella contra Pujol.

stats