Política 18/10/2014

Herrera desmenteix que no vulgui participar en la "mobilització" del nou 9-N

Matisa que el que no pensa avalar és que el Govern vulgui fer passar per una "consulta" el que considera que és una nova expressió de mobilització popular, però no una votació

Ara
1 min
Joan Herrera i Dolors Camats aquest dilluns al migdia

BarcelonaVotarà el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, en el procés participatiu del 9 de novembre? Si bé en una entrevista al diari 'El País' respon taxativament amb un "no" a aquesta pregunta, el cert és que Herrera ha matisat hores més tard a TV3 que el que no pensa fer és donar per bo que el nou 9-N és una votació, una "consulta", sinó que és "una mobilització, una participació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Deixa entreveure, així, que sí que té intenció de participar del que considera que serà una jornada de mobilització que, al seu entendre, ha de servir per reivindicar una votació que bloqueja el PP, però no de donar per bo que es tracti d'una votació amb garanties. "Alguns volen fer passar per consulta" cosa que "és una mobilització, una participació", cosa que disgusta els ecosocialistes, ha afegit. Per ell, aquesta actitud del president de la Generalitat, Artur Mas, i del Govern no és "honesta" amb la ciutadania.

De fet, ICV ja havia advertit que no avalaria "succedanis de la consulta", i ho va materialitzar en desmarcar-se de la proposta de procés participatiu d'Artur Mas, com també van fer la resta de socis del pacte del 12 de desembre del 2013 per a la data i la pregunta de la consulta, ara impugnada i suspesa pel TC a instàncies del govern espanyol amb el suport de PP i PSOE.

stats