Política 20/12/2014

Herrera anuncia que "obrirà una ronda de contactes" amb l'Estat per fer quatre referèndums

El líder d'ICV-EUiA insisteix en la idea de formar un "pol d'esquerres" per assolir la "reconstrucció social i nacional"

Laia Vicens
2 min

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha anunciat que la seva formació "obrirà una roda de contactes amb agents socials i polítics de Catalunya i l'Estat" per "donar el tomb i guanyar tot el que volem guanyar". Herrera es referia així al fet d'aconseguir que Catalunya celebri un referèndum sobre el seu futur polític. Al seu parer, aquestes converses "són imprescindibles" perquè "no hi ha futur sense consulta ni sense dret a decidir".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dies després de la seva conferència, Herrera ha insistit en el fet que el seu full de ruta "passa per la reconstrucció social i nacional". Per això, a banda del referèndum sobre l'encaix Catalunya-Espanya, el coordinador nacional d'ICV ha tornat a posar sobre la taula la necessitat de fer tres consultes més: una consulta per decidir "si la salut és un negoci o un dret", una altra sobre la titularitat de l'aigua i una tercera sobre la renda garantida.

Herrera ha fet aquestes declaracions davant del consell nacional del partit. Durant el seu discurs, ha tornat a fer esment del pol d'esquerres que ICV-EUiA vol impulsar per "canviar l'agenda i les polítiques". "El moment històric actual necessita decisions generoses, unitàries, diferents i transcendents", ha argumentat. Per això, vol bastir un acord d'esquerres per "combatre la desigualtat" i "guanyar la conquesta social, democràtica i nacional". Al seu parer, l'"experiència" dels ecosocialistes "és imprescindible" per canviar el país.

Herrera ha anunciat que la formació ecosocialista convocarà una convenció nacional a finals de febrer per "establir una proposta d’esquerres i nacional". Una convenció que vol ser una "oportunitat d'expressar una proposta nacional en un país plural, una proposta per exigir la nostra sobirania, que parli de la nostra relació amb l’Estat i que també parli de desigualtat i de qualitat democràtica".

Crítiques al Govern

Herrera ha criticat el Govern per ser "inactiu", elaborar un pressupost "fictici" que "renuncia a l'autogovern" i per "ampliar les desigualtats". En aquest sentit, també ha carregat contra ERC, per haver aprovat el pressupost del 2014 "a canvi de data i pregunta" per al 9-N. Ha censurat l'actitud actual de CiU i ERC de "tirar-se els plats pel cap" amb el debat pressupostari.

stats