POLÍTICA
Política 31/07/2011

Herrera crida a la insubmissió fiscal de Catalunya contra l'Estat

El líder d'ICV demana al Govern que no torni els diners que l'Estat li va avançar fins que no cobri el fons de competitivitat, i li retreu que sigui "molt valent retallant prestacions però molt covard" davant de Salgado

Agències
1 min
El secretari general d'ICV, Joan Herrera / ACN

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha fet una crida a la insubmissió fiscal de Catalunya contra l'Estat. Herrera reclama al Govern que no torni els diners a l'Estat corresponents a la liquidació del 2008 i 2009 fins que el govern espanyol pagui a Catalunya els 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat. D'altra banda, el dirigent ecosocialista ha carregat contra "el doble joc" del Govern perquè, segons Herrera, "treu pit a Catalunya però en canvi actua com un xaiet" davant de Madrid. En aquest sentit ha retret a l'executiu català que sigui "molt valent retallant prestacions però molt covard" davant de Salgado.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant d'aquesta actitud "dòcil" del govern que lidera Artur Mas, Herrera reclama més "pressió"."Per què hem de retornar diners si no ens paguen el fons de competitivitat? És de sentit comú", ha assegurat. A més, ha afegit que aquesta seria una mesura de pressió fàcil de materialitzar en comptes d'acceptar "pèssimes propostes" que es fan des de Madrid. Herrera també ha carregat contra el govern espanyol perquè "intenta que les comunitats facin els deures que ell no fa" en reclamar una contenció del dèficit a les autonomies.



Les xifres de la discòrdia

Catalunya ha de tornar 623 milions al govern espanyol l'any vinent i, en total, n'ha de pagar 2.492 fins al 2015. Són els diners que l'Estat va avançar a la Generalitat i corresponen a la diferència entre les previsions d'ingressos que va fer el govern de Zapatero i el que realment es va recaptar en els exercicis 2008 i 2009.

stats