Política 19/10/2013

Homs demana al govern espanyol "serenitat" i "respecte per la llei"

El PSC titlla de picabaralla "infantil" la plantada de Mas a la vicepresidenta del govern espanyol mentre que ERC la defensa

Acn
2 min
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, acompanyat de l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, visitant la fira de Sant Ermengol / ACN

Barcelona"Serenitat, respectar la llei i respectar la democràcia". Aquestes són les tres peticions que ha fet aquest dissabte el conseller de la Presidència, Francesc Homs, al govern espanyol. El conseller ha sentenciat que ''el govern espanyol es distingeix per parlar molt de lleis i per no complir-les'' i ha afegit que no les compleix en temes com el dèficit, sentències del tribunal constitucional o temes de protocol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dos dies després de la pugna protocolària entre Mas i Sáenz de Santamaría, la polèmica continua. El PSC l'ha qualificat de picabaralla "infantil" i "ridícula". El portaveu parlamentari del PSC, Maurici Lucena ha retret a CiU i PP que es barallin "per veure qui té el tro" en un país amb una gran crisi econòmica i ha demanat "seny" i voluntat de diàleg. Per contra, el portaveu adjunt d'ERC al Parlament, Oriol Amorós, ha considerat que el president va fer bé plantant a la vicepresidenta davant el gest de "mala educació" del govern espanyol.

Rosell treu importància al fet que Mas no assistís a l'acte de Foment

El president de la patronal espanyola CEOE, Joan Rosell, ha volgut minimitzar el fet que Artur Mas no assistís a l'acte de Foment presidit per Soraya Sáenz de Santamaría, i ha demanat calma i tranquil.litat. "No passa res, hi ha hagut un problema de protocol i en aquests problemes tothom hi té una part de culpa, i si volem és un tema que no té cap transcendència", ha dit Rosell.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Rosell ha apostat pel diàleg entre els dos governs i ha afegit que "la societat catalana està molt preocupada i molt crispada perquè el que està passant a Catalunya no s'interpreta ni a Madrid ni a Europa". Segons ell, el líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, és de les poques persones que coneix bé la situació en què es troben tant Catalunya com Madrid perquè "és dels pocs que té la informació de les dues bandes".

stats