Política 16/01/2013

ICV farà una consulta interna per decidir el vot en el referèndum d'autodeterminació

Joan Herrera defensa la necessitat d'un front comú dels partits catalans al Congrés a favor del dret a decidir. Advoca per crear una comissió al Parlament on s'acordin "tots els passos a fer"

Joan Faus
1 min
Herrera reclama un front català per exercir el dret a decidir

MadridEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha anunciat aquest dimecres a Madrid que el partit farà una consulta interna per decidir el sentit del vot en l'eventual referèndum d'autodeterminació un cop es conegui la pregunta concreta que s'hi formularà. Herrera ha demanat crear un front comú al Congrés de Diputats dels partits catalans a favor del dret a decidir. En declaracions als periodistes, ha advocat per definir un "calendari conjunt i un treball unitari" dels partits a la cambra baixa per evitar que es presentin per separat iniciatives a favor del dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha insistit, però, que aquesta unitat "s'ha de construir" abans des de Catalunya a partir d'una comissió parlamentaria on s'acordin "tots els passos a fer". Cal evitar, ha dit, "que CiU i ERC decideixin de forma unilateral. Les iniciatives les hem de fer entre tots i les hem de decidir entre tots, i això serà un element fonamental per als grups catalans al Congrés de Diputats", ha afirmat Herrera, de visita a Madrid per reunir-se amb representants socials.

Més important el 'com' que el 'què'

Respecte a la declaració de sobirania al Parlament, el polític ecosocialista ha remarcat que "és més important el com ho fem que el que diem". I ha afegit: "Hem de venir [a Madrid] amb propostes perquè ens permetin fer el referèndum per la via legal, s'han de fer les coses d'una forma àmplia amb el protagonisme del Parlament i la participació de tots els sectors".

stats