Política 18/11/2016

Iceta confia que el càstig a Batet posi "punt i final" a les mesures contra els diputats del PSC

Considera que apartar la dirigent socialista de la direcció del grup parlamentari al Congrés perjudica el PSOE

Marc Toro
1 min
Miquel  Iceta i Meritxell Batet arribant a la conferència de Barcelona Tribuna

Barcelona"Això no m'agrada". Així s'ha expressat aquest divendres el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en relació amb l'expulsió de Meritxell Batet de la direcció del grup parlamentari socialista al Congrés. En el marc d'una conferència organitzada per Barcelona Tribuna, Iceta ha dit que confia que aquest càstig del PSOE "sigui el punt i final de l’episodi i que a partir d’aquí es pugui establir una relació més sensata". "Lamento especialment que s’hagi apartat Batet, però ho lamento pel PSOE [...] Amb la seva sortida, que espero que sigui temporal, el grup socialista hi surt perdent", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta espera que el treball de la comissió bilateral per redreçar les relacions entre PSC i PSOE arribi a solucions i acords en "un termini raonable" per poder "passar a un altre tema". "No vull treure importància a les relacions entre PSC i PSOE, però em preocupen molt més les relacions entre Catalunya i Espanya", ha argumentat.

El líder socialista ha dit que la relació entre els dos partits "és més semblant a la de germans que a la de membres d’una parella". Els germans, ha afegit, "no ho deixen de ser mai, encara que tinguin desacords". Un dels desacords que en els darrers dies s'ha posat sobre la taula des de Ferraz és el fet que el PSC reivindiqui Catalunya com a nació. Iceta ha deixat clar quina és la posició del seu partit: "No estem disposats a renunciar definir Catalunya com a nació". "És impossible que el PSC renuncii a una cosa que està inscrita en el protocol d’unitat i acceptada per tots els socialistes".

stats