Política 09/09/2014

Iceta a Madrid: "El problema no desapareixerà després d'anul·lar la consulta"

Pedro Sánchez discrepa de Felipe González i diu que el cas d'evasió fiscal és "corrupció"

Joan Rusiñol
2 min

MadridDes de la capital espanyola, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha avisat aquest dimarts a Madrid que s'equivoquen els que pensen que "les revelacions del cas Pujol, una eventual renúncia de Mas o la derrota de CiU en unes eleccions resoldran el problema" polític de fons a Catalunya. De fet, el líder del socialistes catalans ha dit que determinats "avatars" poden encara "complicar-ho" més.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta ha deixat clar que a ell li interessa l'endemà de la supressió de la consulta del 9-N. En un esmorzar informatiu ha avisat que amb aquest pas que farà el govern espanyol no s'acaba res, perquè hi ha un "cansament" en amplis sectors de la societat catalana. L'escoltava, entre altres, l'expresident de la Generalitat José Montilla, que en un fòrum semblant ja va denunciar fa anys la creixent "desafecció" d'una majoria de catalans cap a l'estat espanyol. Per això, Iceta ha tornat a defensar la tercera via –que veu com "l'única" possible– com a camí per sortir de la situació actual.

A Rajoy li ha recomanat que prengui bona nota del primer ministre britànic, David Cameron, que "no es refugia en l'immobilisme, convençut que un nou pacte és més beneficiós per a tothom que la secessió" d'Escòcia.

"Mas ha de marxar"

Abans, el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha discrepat de l'expresident del govern espanyol Felipe González –que va exculpar Pujol argumentant que la responsabilitat la tenia la seva família– i ha assegurat que l'evasió fiscal continuada és "corrupció".

Iceta ha donat per fet que no hi haurà consulta el 9 de novembre i ha acusat el president de la Generalitat, Artur Mas, d'acumular "fracassos". "El millor que podria fer és marxar", ha sentenciat. Pel PSC, l'escenari més probable són les eleccions anticipades.

stats