Política 18/11/2016

Iceta crida a "tornar al peix al cove” davant un procés que acabarà en “fracàs o desastre”

El primer secretari del PSC es proposa aconseguir que aquells que "s’han deixat seduir pel cant de les sirenes independentistes tornin al catalanisme"

Marc Toro
1 min
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, a la conferència de Barcelona Tribuna

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha fet una crida aquest divendres a tornar a la política del "peix al cove" davant un procés que acabarà en "fracàs o desastre". En una conferència organitzada per Barcelona Tribuna, Iceta ha apostat per tornar "al vell i enyorat catalanisme de diàleg, negociació i pacte" per resoldre el conflicte entre Catalunya i l'Estat, i ha afegit: "Quan el cove porta buit més de quatre anys, tornar al peix al cove no em sembla una perspectiva gens dolenta".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder socialista ha dit que el PSC es proposa "aconseguir que els catalanistes que s’han deixat seduir pel cant de les sirenes independentistes tornin al catalanisme" i que "la societat es mobilitzi i exigeixi que les necessitats de les persones passin per davant d’un procés que no porta enlloc".

Iceta ha deixat molt clar que el PSC no renunciarà a "intentar una negociació amb el govern del PP". "No en semblen gaire partidaris, però ells tampoc no tenen una estratègia ni propostes per resoldre el problema. Els emplaçarem a fer-ho. I si estan oberts a parlar-ne serem els primers a estendre’ls la mà", ha dit en relació amb els populars.

En la presentació de l'acte, l'advocat Miquel Roca i Junyent ha elogiat tant Iceta com el PSC, un partit –ha dit– que juga un paper "fonamental" a Catalunya. "Qui ho vulgui negar, no coneix la història de Catalunya i vol elevar a la categoria d’axioma allò de 'que atrevida que és la ignorància'. Que Miquel Iceta se’n surti, ens interessa a tots”, ha afegit, abans de donar pas al líder socialista.

stats