Política 28/08/2017

Iceta augura noves eleccions i un govern liderat per ell mateix o per Junqueras

El primer secretari del PSC ha revelat que el seu grup parlamentari no participarà en la votació de la llei de transitorietat però sí en el debat previ

Europa Press
2 min
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha vaticinat que no hi haurà referèndum efectiu i que el que espera als catalans és una nova convocatòria d'eleccions al Parlament de Catalunya en els pròxims mesos. En una entrevista aquest dilluns a la SER, ha reduït a dues les possibilitats que poden resultar d'aquests hipotètics comicis. "O Junqueras és president per seguir amb el procés sobiranista o ho soc jo per buscar un acord amb l'Estat", ha asseverat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, Iceta ha revelat que el PSC no participarà en la votació de la llei de transitorietat jurídica, però sí en el debat previ: "Cal traslladar a la societat catalana la desvinculació absoluta dels socialistes en aquest procés". JxSí i la CUP donen a conèixer els detalls de la norma aquest dilluns, cosa que Iceta ja ha considerat un disbarat perquè, al seu parer, es nega a reconèixer que els partits que defensaven el 'sí' a la independència en les eleccions del 27-S no van obtenir la majoria en vots.

1-O

Després de l'anunci del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que el Govern ja té més de 6.000 urnes, Iceta ha opinat que és el respecte a la llei el que converteix una votació en democràtica i no la presència d'urnes. Tot i així, no ha descartat que l'1 d'octubre hi hagi alguna votació a Catalunya: "Organitzar un simulacre està en mans del Govern, però en cap cas serà un referèndum efectiu, amb garanties ni vinculant".

Preguntat per una eventual participació de càrrecs electes del PSC en el referèndum anunciat per a l'1 d'octubre, Iceta s'ha mostrat convençut que no arribarà a produir-se i ha desvinculat aquest fet de la presència del PSC en alguns governs municipals. "En el que és competència municipal cada partit defensa el seu criteri", ha sostingut, i ha obert la porta a liderar el govern municipal de Girona si inhabiliten l'alcaldessa per cedir locals per al referèndum. Ha reiterat que no sancionarà càrrecs del partit si decideixen participar en la consulta, però ha insistit que els demanarà que no hi participin.

stats