Política 05/07/2016

Iglesias: "En quatre anys podem guanyar o fotre’ns una hòstia"

Podem debat intensament aquests dies quin ha de ser el seu futur

M.f.f.
2 min
Iglesias i Errejón van debatre ahir sobre el futur  de Podem en un curs d’estiu de la UCM.

MadridPodem debat intensament aquests dies quin ha de ser el seu futur. Ha tancat un cicle i n’obre un altre de rotundament diferent. Fa dos anys es convertia en una “màquina electoral” per “assaltar el cel”, en paraules dels seus dirigents, però no haver superat el PSOE els obliga a redefinir-se com a partit d’oposició al Congrés i esperar quatre anys per tornar-ho a intentar. L’objectiu és deixar de ser una guerrilla “partisana” per convertir-se en un “exèrcit regular” que d’aquí quatre anys torni a intentar arribar a la Moncloa, segons el seu líder, Pablo Iglesias.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així definia ahir Iglesias la situació durant la inauguració d’un dels cursos d’estiu de la Universitat Complutense de Madrid (UCM). La conferència va servir per escalfar motors de cara a la reunió del consell ciutadà estatal de dissabte, el màxim òrgan de direcció del partit, i on s’abordarà el nou rumb. Iglesias hi va assistir acompanyat del seu número dos, Íñigo Errejón, amb qui discrepa sobre el model de partit.

Mentre que Errejón ahir no excloïa la possibilitat que en pocs anys poguessin governar a Espanya, el líder de Podem era pessimista. “Pot ser que guanyem les eleccions en quatre anys o que ens fotem una hòstia de proporcions bíbliques -assegurava-. El que ve és un desafiament que m’impressiona i m’acollona. Passar de ser partisans a un exèrcit regular no és fàcil i ningú ens garanteix que ens vagi bé”. Podem tem la institucionalització, convertir-se en un partit convencional.

Iglesias i Errejón coincideixen que a partir d’ara seran menys “sexis”, però difereixen sobre com concretar aquest nou cicle. El líder del partit va defensar ahir l’aliança amb IU i en tot moment va parlar d’Units Podem. El seu número dos, en canvi, només va parlar de Podem. Creu que tindran “menys èpica” però que també faran “menys por”.

stats