POLÍTICA
Política 16/01/2013

El president de la Comunitat de Madrid admet que ha comprat l'àtic investigat

Es desvincula dels fets que investiga la jutgessa. Afirma que el va comprar el 18 de desembre per 770.000 euros després d'anys de tenir-lo llogat per vacances

Efe
2 min
Ignacio González durant el seu discurs d'investidura / SERGIO BARRENECHEA / EFE

MadridEl president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, ha admès aquest dimecres que ha comprat l'àtic de Marbella on estiueja. González ha respost així a les preguntes dels periodistes després de conèixer que un jutjat d'Estepona ha reclamat a l'empresa Coast Investor LLC, societat americana que figura com a propietària de l'immoble, informació fiscal sobre l'àtic. La jutgessa va decidir investigar la compravenda de l'àtic que González assegurava que ocupava en règim de lloguer en períodes de vacances.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts de la Comunitat de Madrid han confirmat a Efe que el president va adquirir el pis el 18 de desembre per un import de 770.000 euros. Les mateixes fonts asseguren que el 80% de la propietat pertany a la seva esposa, ja que té separació de béns, és a dir, que ella va pagar 566.000 euros i la resta, 154.000 euros, el president de la Comunitat.

Inquilí "religiós"

El president madrileny ha explicat que la seva única relació amb el pis és que era fins ara l'inquilí, que tenia un contracte de lloguer i que el pagava "religiosament". No l'ha comprat abans, ha continuat, perquè l'immoble no estava inscrit en el Registre de la Propietat, un tràmit que es va regularitzar a finals del 2012.

A dia d'avui, l'únic tràmit que li falta per fer, ha indicat el cap de l'executiu regional, és la inscripció per part de la gestora del banc amb el qual ha subscrit el crèdit. González ha destacat que "l'únic" que ha reclamat el jutjat d'instrucció número 5 d'Estepona (Màlaga) és informació per conèixer si l'antic propietari de l'immoble ha complert amb les seves obligacions fiscals i ha reiterat que aquestes investigacions no tenen "res" a veure amb ell ni amb la Comunitat de Madrid.

Ha afegit que ell, en aquest cas, ha estat objecte d'una investigació "il·legal" durant gairebé un any per part d'alguns membres de la policia, com ha "acreditat" el ministre de l'Interior en diverses rodes de premsa, ha indicat, i que aquesta investigació va ser arxivada per part de la Fiscalia Anticorrupció. També ha recordat que, a l'abril del 2012, davant aquests fets "gravíssims", va presentar una denúncia davant la Fiscalia General de l'Estat, en qui confia perquè s'aclareixin aquests fets "tan greus".

El jutjat d'instrucció número 5 d'Estepona va sol·licitar a Hisenda en una providència del 9 de gener que li remetés tota la informació fiscal sobre l'entitat Coast Investor LLC, l'antiga propietària de l'àtic que ha comprat el president de la Comunitat de Madrid. Aquesta decisió s'emmarca en les diligències prèvies obertes el passat 25 d'octubre, després d'una denúncia interposada pel Sindicat Unificat de Policia (SUP) en relació amb aquest immoble, ubicat en una urbanització de luxe de Marbella, en l'anomenada "milla d'or" .

El SUP ja va denunciar anteriorment possibles irregularitats en la compravenda de l'àtic que llogaven González i la seva dona, i la policia va obrir una investigació, però després la Fiscalia Anticorrupció la va arxivar en no veure indicis de delicte.

stats