L'ENTREVISTA
Política 15/09/2012

Itziar González: "En la demanda de l'estat propi s'hi ha d'afegir que sigui un bon estat, amb justícia social"

En una entrevista a l'ARA, l'arquitecta i exregidora reflexiona sobre el seu pas per l'Ajuntament de Barcelona i sobre les circumstàncies polítiques actuals

Catalina Serra
1 min
ITZIAR GONZÁLEZ VIRÓS : "En la demanda de l'estat propi s'hi ha d'afegir que sigui un bon estat, amb justícia social"

BarcelonaVa dimitir fa poc més de tres anys del seu càrrec de regidora de Ciutat Vella. "Volia fer visible la la incapacitat real d'exercir el poder que els ciutadans m'havien delegat", explica. Ara reapareix per presentar la reedició i ampliació de l'històric llibre 'Barcelona pam a pam', d'Alexandre Cirici, que ella ha revisat, contextualitzat i ampliat en un nou volum. "Ha estat una tasca terapèutica", explica en la primera entrevista que concedeix.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Itziar González, que durant el seu mandat va haver d'arribar a portar escorta per les amenaces que rebia, explica que es va trobar molt sola i que els greus problemes de Ciutat Vella, entre els quals cita el tràfic de persones i de drogues i el blanqueig de diners, no eren a l'agenda municipal.

Considera que la manifestació de l'11-S ha estat una lliçó de Catalunya per als barcelonins per la manera com s'ha estructurat des del territori la reivindicació de l'estat propi. "Vull entendre que a la manifestació molt del que demanaven aquests homes i dones també era una ciutat, una capital de país, socialment justa. A aquesta reflexió sobre l'estat propi s'hi ha d'afegir que aquest estat sigui un bon estat. I per això s'ha de garantir la justícia social".

Podeu llegir l'entrevista a l'ARA Premium.

stats